BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL

Annenin vedası yürek burktu

İzmir'de önceki gün boğazı kesilerek öldürülen 20 yaşındaki Emine A'nın cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Abone ol

İzmir'in Küçükyalı semtinde önceki gün boğazı kesilerek öldürülen 20 yaşındaki Emine A'nın cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Yakınları tarafından Eşrefpaşa Nur Kamer Camisi'ne getirilen tabuta, genç kızın güllerle süslenmiş fotoğrafı ile üzerinde ''Gelinliğini giydiremedim, doyamadım sana kızım. Gurur duyuyorum seninle, bekle geleceğim. Annen-kardeşin'' yazan çiçek bırakıldı.

KOCASINA BEDDUA OKUDU
Emine A'nın tabutunun başında, kardeşi Yonca A, annesi Türkan A. ve diğer yakınları gözyaşı döktü. Anne Türkan A, cinayet zanlısı olarak aranan kocası H.A'ya, ''Katil, cani, nasıl kıydın?'' diyerek öfkesini dile getirdi.

Emine A'nın cenazesi daha sonra kılınan namazın ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KARDEŞLERE EVDEN UZAK DURMA CEZASI VERİLMİŞ
Yakınları, genç kızın ''taciz iddiasını geri çekmesi için'' babası H.A'nın yanı sıra, kardeşleri G.A. ve D.A'nın da baskı yaptığını, kızın şikayeti üzerine mahkemenin iki kardeşe ''evden uzaklaştırma cezası'' verdiğini iddia etti.

Diğer yandan, İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopside, boğazındaki kesiğin yanı sıra Emine A'nın vücudunda da bıçak yaralarının bulunduğu belirlendi.

OLAY
İzmir'in Küçükyalı semtinde önceki gün bir apartmanın 2. katındaki evde Emine A. (20) boğazının kesilmesi sonucu ölü olarak bulunmuş, annesi Türkan A, kocası H.A'yı elbiseleri kanlı şekilde apartmandan çıkarken gördüğünü, eve girdiğinde de kızının cesediyle karşılaştığını söylemişti.

Polisin araştırmasında, öldürülen Emine A'nın bir süre önce babasının kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla polise başvurduğu, şikayetini geri alması için babasının tehdit etmesi üzerine yaklaşık 2 ay önce evden kaçtığı ve cinayetten 1 gün önce de eve geri döndüğü belirlenmişti.

Olay sırasında evde bulundukları belirlenen Emine A'nın erkek kardeşleri G.A. (18) ile D.A. (16), ''cinayete tanık olup engellemedikleri'' iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.