BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.413,65
HABER /  SAĞLIK

Anneler mutlu olmalı

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre mutlu annelerin çocukları da mutlu oluyor.

Abone ol

Amerikan Tıp Birliği Dergisi'nin (JAMA) 22 Mart tarihli sayısında yer alan habere göre, depresyonun genetik olarak nesilden nesile geçtiği ancak bunda çevre şartlarının da etkili olduğu belirtildi.

JAMA yazarlarının bildirdiğine göre, depresyon tedavisi göremeyen annelerin çocuklarında bunalım ve diğer psikolojik rahatsızlıklar baş gösterebilir.
Kolombiya Üniversitesi ve New York Psikiyatri Enstitüsü tarafından Myrna Weissman başkanlığında yapılan araştırma sonuçlarına göre, mutlu annelerin çocuklarının da mutlu olabildiği belirlendi.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Myrna Weissman, "Üzüntülü, kederli ebeveynler muhakkak tedavi edilmeli. Bu durumdan sadece onlar etkilenmiyorlar çocukları da etkiliyorlar" dedi.

Depresyonu önleyici haplar ve buna benzer yöntemlerle annenin tedavi edilmesiyle çocuğun tedavi ihtiyacının ortadan kalktığı ifade edildi.
Araştırmada, 4 ay boyunca depresyon tedavisi gören annelerin çocuklarında görülen benzer sorun ve davranış bozukluklarının da bu süre içinde azalma eğiliminde olduğu belirlendi.

Texas Güneybatı Tıp Merkezi Psikiyatri Profesörü John Rush, söz konusu araştırmayı değerlendirirken "Bu çok dramatik ve bir o kadar da önemli bir buluştur" ifadelerini kullandı.

Araştırma, Aralık 2001 ve Nisan 2004 tarihleri arasında 151 anne ve yaşları 7 ila 17 arasında değişen çocuklar üzerinde yapıldı.
Raporda, psikolojik rahatsızlıkların tedavisinin hem ebeveyn hem de çocuklar üzerinde olumlu etkileri olduğu vurgulandı.