BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL

Anne ve 2 kız kardeş tabuta sarıldı

Tokat'ta şehit düşen askerler toprağa veriliyor. Er Kemal Bide'nin memleketi Ordu, şehidi için gözyaşı döktü.

Abone ol

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerden Ordulu Jandarma Er Kemal Bide'nin (21) cenazesi, Ordu'nun Akkuş ilçesinde törenle toprağa verildi.

Şehit Er Bide'nin cenazesi, Tokat'tan karayolu ile Çayıralan beldesine getirildi. Çayıralan Merkez Cami önünde düzenlenen törende konuşan Ordu Jandarma Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Bide'nin vatan uğruna canını verdiğini söyledi.

''Bu topraklar uğruna şehit olacak Mehmetçikler olduğu sürece bu bayrak ebediyen bu topraklar üzerinde dalgalanacak'' diyen Albay Çürek, ülkeyi bölmek isteyenlerin asla emellerine ulaşamayacaklarını ifade etti.

Albay Çürek, şehit ailesine baş sağlığı dileyerek, ''En değerli varlığınızı kaybetmenin derin üzüntüsünü sizlerle paylaşıyorum. Kemal Bide bundan önce sadece sizin evladınızdı, şimdi tüm Türk Ulusunun evladıdır'' dedi.

Anne ile 2 kız kardeş tabuta sarılarak ağladı

Törende Şehit Jandama Erin babası Cemal Bide'nin son derece üzgün olduğu gözlenirken, annesi Dilber Bide ile 2 kız kardeşi tabuta sarılarak ağladı. Törene katılanlar, zaman zaman terör örgütü aleyhine slogan attı.

Daha sonra kılınan namazın ardından Şehit Er Bide'nin cenazesi, Belalan Mahallesi Mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi.

Törene, şehit erin ailesi, yakınları, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Mustafa Hamarat, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ile çeşitli kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.