BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43
HABER /  SAĞLIK

Anlamını bilmediğiniz cinsel terimler!

Çiftlerin mutlaka bilmesi gereken cinsel terimleri ve anlamları elmaelma.com'un haberinde sizler için hazır.

Abone ol

Çiftlerin sağlıklı bir ilişki yürütebilmesi için cinsellik çok önemlidir, cinsellik sadece dokunma ve temas halinden oluşmuyor uzmanlar sürekli konu ile ilgili bilgilenmemiz konusunda bizi uyarıyorlar. Bazı cinsel terimler düzenli cinsel hayatın devamını sağlıyor. İşte elmaelma.com'un haberine göre cinsellikle ilgili yaygın kullanılan terimler ve anlamları...

Acil Kontrasepsiyon: Doğum kontrol yöntemi uygulamadan ilişkiye girilmesi sonucu ya da uygulanan doğum kontrol yöntemlerine rağmen dikkatsizlik sebebiyle hamile kalınma tehlikesine karşı uygulanan acil müdahale. 

Dildo: Suni penis.

Diyafram: Kase şeklinde olup vajina içine yerleştirilen ve spermlerin burada birikerek etkisiz hale gelmesini sağlayan yöntem. 

Klitoris: Kadının cinsel organındaki en duyarlı nokta. Klitoris üzerine baskı uygulamak ya da klitorisi elle, penisle, dille veya herhangi bir objeyle uyarmak kadının cinsel ilişki sırasında çok büyük haz almasını sağlar. 

Spiral: Rahim içine yerleştirilen, kıvrıntılı, ince ufak plastikten yapılmış ve rahim içini tahriş etmeden gebeliği önleyen araç.

Tüplerin bağlanması: Yumurtlama döneminde, yumurta hücresine sperm taşıyan "fallop" adı verilen kanalcıkların tahrip edilerek, sperm iletemez duruma getirilmesi. 

Vazektomi: Erkekte spermatik yolunun cerrahi müdahale ile bağlanıp, cinsel temasta spermin kadına geçmemesinin sağlandığı bir operasyon.

Vibratör: Titreşimli suni penis.

Mastürbasyon: Kişinin kendi kendini elle uyararak cinsel yönden tatmin etmesi.

Kaynak: elmaelma.com