BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Ankette Erdoğan ve Gül şoku!

MetroPoll araştırma şirketinin yaptırdığı seçim anketindeki Erdoğan ve Gül ile ilgili sonuçlar çok konuşulacak.

Abone ol

MetroPoll araştırma şirketi Gezi eylemleri sürecinde bir kamuoyu araştırması yaptı.

Daha önce yaptığı birçok ankette "Halk, Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan ve Gül arasında kalırsa Gül'ü seçecek" sonucuna ulaşan MetroPoll araştırma şirketi ilginç bir araştırmaya imza attı. 

AK PARTİ'DE DÜŞÜŞ

Today's Zaman'a yapılan anket sonuçlarına göre bugün seçim olsa AK Parti'nin oy oranı yüzde 35.3'a kadar geriledi.

Ankete göre bugün seçim olsa AK Parti'nin yüzde 35.3'lük oranının yanı sıra CHP yüzde 22.7, MHP yüzde 14.5 BDP ise yüzde 6.2 ile öne çıkıyor. Yine aynı ankete göre kararsız seçmenin oranı ise yüzde 7.6. Ankete katılan vatandaşların yüzde 5.9'u ise "bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunu yanıtsız bıraktı.

GÜL ZİRVEDE

Öte yandan ankete katılanların yüzde 72.5'lik gibi büyük çoğunluğu "En çok beğenilen siyasi figür" olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü gösteriyor. Bu sonuç, MetroPoll'un önceki araştırmalarında da birçok kez görülmüştü. Erdoğan ise Gül'ü yüzde 53.5 ile takip ediyor. Kılıçdaroğlu yüzde 26.7 Devlet Bahçeli ise yüzde 29.3.

ERDOĞAN 7 PUAN KAYBETTİ

2 bin vatandaşın katıldığı anket, 3-12 haziran tarihlerini kapsıyor. Bu, Gezi Parkı protestolarının başladığı zaman dilimine denk geldiği için verdiği sonuçlar açısından oldukça çarpıcı.

TÜRKİYE DEMOKRATİKLEŞİYOR MU?

Ankete katılanların yüzde 49.9 gibi bir bölümü, Başbakan Erdoğan'ın giderek daha otokrat bir tavra büründüğü konusunda görüş bildiriyor. yüzde 36'lık bir kesim ise Türkiye'nin daha demokratik bir yola girdiği görüşünde.

ÖZEL HAYATA MÜDAHALE VAR MI?

Yine ankete katılan kişilerin yüzde 54.4 gibi bir kısmı hükümetin özel hayata müdahale ettiği görüşünde. Buna karşılık yüzde 40'lık bir kesim ise aksi yönde görüş bildiriyor.

metropoll-anketi.jpg