BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Anket gibi seçim tahmini 'Yarın seçim olsa...'

Erken seçim sonuçları tahminini köşesine taşıyan Serdar Arseven, AK Parti'nin yüzde 47'yi bulabileceğini iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Erken seçime 40 gün kala Yeni Akit yazarı Serdar Arseven, bugünkü köşesinde, 'anket gibi bir seçim tahmini'ne yer verdi. Arseven'e göre, erken seçimin trendi 'AK Parti ve CHP yukarı, MHP ve HDP aşağı' şeklinde...

Arseven, 'Yarın seçim olsa...' başlıklı yazısında, erken seçim sonuçları için öngördüğü oy oranlarını sıraladı. Arseven'e göre erken seçimde AK Parti yüzde 47'ye ulaşabilir.

AK PARTİ'NİN VEKİL SAYISI

AK Parti’ye gelen son anket sonuçlarının da bu sonucu işaret ettiğini belirten Arseven, AK Parti'nin vekil sayısının 272-273 civarında olacağını öne sürdü.

AK Parti'nin masasındaki son ankete göre oy dağılımı AK Parti yüzde 44, CHP yüzde 27, MHP 13, HDP 12m şeklindeydi.

Arseven, yüzde 47'lik öngörüsünü "Sosyal yönü ağır basan vaatlerin açıklanmasından sonra AK Parti yüzde 47’yi bulabilir, tek başına iktidar!.." diye açıkladı.

İşte Arseven'in o yazısından çarpıcı satırlar:

AK Parti aday listesine baktığımızda, bir ölçüde düzelme görüyoruz.

İşin ciddiyetini anlayan il ve ilçe teşkilatları da, vatandaşı “çantada keklik” görmeyecek ve ona göre ayaklarını denk alacaklardır.

Ekim başında açıklanacak “beyannamede” başta emekliler olmak üzere, dar gelirli kesimlere sıkı vaatler yer alacaktır.

Davutoğlu söz verdi mi yapar, vatandaş işin bu tarafını atlamayacaktır.

HDP barajı aştığında değil aşmadığında felaket oluyor, bu da görüldü, önümüzdeki seçimin sonuçlarına etki edecek bir gerçek daha.

MHP 7 Haziran’dan bu yana Bahçeli imzalı abuk sabuk hareketlerle sarsıldı, “Bu iş Bahçeli ile olmaz, bu terazi bu sıkleti çekmez” görüşü yerleşti…

Bahçeli 1 Kasım akşamı ne diyecek ki; “Millet bize ana muhalefet görevi vermiştir, erken seçimse erken seçim hodri meydan!” mı yine!..

CHP, arkasına PKK’yı alan HDP’ye geçen seçimde iyi çalışmıştı, bu seçimde aynı tarifeyi uygulayamaz, yani Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu zerre düşünüyorsa uygulayamaz.

Bunlar bizim tahminlerimiz…