BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  GÜNCEL

Ankara'yı korkutan yangında yeni gelişme

Keçiören'deki Osmanlı Halk Pazarı'ndaki yangınla ilgili valilik açıklama yaptı. Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangınla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, pazar esnafının sorunlarını dinledi.

Abone ol

ANKARA'da son yılların ikinci büyük yangınında 253 iş yeri kül oldu. Keçiören'de Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangının elektrik kontağından çıktığı belirlenirken Başbakan Ahmet Davutoğlu da yangınla ilgili bilgi aldı. Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yangının çıktığı alanla ilgili ne yapılacağı kararını esnafla birlikte alacaklarını söyledi.

Keçiören'de bulunan Osmanlı Halk Pazarı'nda dün sabaha karşı çıkan yangında alevler kısa sürede tüm iş yerlerini sardı. İtfaiye ekiplerinin güçlükle kontrol altına aldığı yangında 253 iş yeri kullanılamaz hale geldi. Ankara Valiliği, çıkan yangının ilk tespitlere göre elektrik kontağından çıktığını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu'nun, Keçiören'deki Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangınla ilgili olay yerine giden bakanlar, Ankara Valisi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşerek bilgi aldığı, zarar gören esnafla ilgili gerekli düzenlemelerin en kısa sürede yapılması talimatını verdiği bildirildi.

PATLAMALAR KORKUTTU

Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında zaman zaman patlamalar görüldü.

Pazardaki yangını öğrenen çok sayıda iş yeri sahibi, olay yerine geldi.Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, söndürüldü.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması yaptığı halk pazarındaki 253 iş yeri tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangını duyarak olay yerine gelen bazı esnafların dükkanlarından, zarar görmeyen mallarını çıkarmaya çalıştığı görüldü.

GÖKÇEK TOPLANTI YAPACAK

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören ilçesinde yangının meydana geldiği Osmanlı Halk Pazarı'ndaki esnafla bir araya gelecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gökçek, ATO Başkanı Salih Bezci ile 250 iş yerinin yandığı Osmanlı Halk Pazarı'nda incelemelerde bulundu, esnafın taleplerini dinledi.

Gökçek, burada yaptığı konuşmada, "(Pazar yerine imar verilsin yüksek katlı bina yapılsın) diyenler var. Yarın belediyede esnafla toplantı yapacağım. Toplantıdan sonra ne yapacağımıza birlikte karar vereceğiz" dedi.