BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  POLİTİKA

Ankara'yı dalgalandıran sürpriz buluşma

Seçim öncesi ittifak söylentileri gerçeğe mi dönüşüyor? Erbakan ve Topçu'nun buluşması kulisleri dalgalandırdı.

Abone ol

2011 genel seçimlerine Saadet Partisi, Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifak yaparak gireceği söylentisi gerçeğe mi dönüşüyor?

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun buluşması, bu ittifakın ilk adımı olarak görülüyor.

Topçu'nun geçtiğimiz hafta ittifaka açık kapı bırakan sözleri ve Erbakan'ın görüşme öncesinde her konunun görüşelebileceğini söylemesi dikkat çekti.


Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ile görüştü.

Saadet Partisi Genel Merkezindeki görüşmede gazetecilerin kısa süreli görüntü almasına izin verildi. Topçu burada yaptığı açıklamada, yeniden genel başkanlığa seçilen Erbakan'a hayırlı olsun dileklerini iletmek için söz konusu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

ERBAKAN BBP'Yİ KARDEŞ PARTİ İLAN ETTİ

Yalçın Topçu ne demişti?

İttifak söylentileriyle ilgili Topçu geçtiğimiz günlerde "Bu milletin isteği doğrultusunda kapalı kapılar ardından değil, milletin önünde görüşmelerimi yapacağım. Hukukumu eşitliyorum, yanyana, eşit şartlarda milletin bizden bu isteğini yani milletin elini birlikte 'rahatlatalım' diyorum. Milletin temsil edildiği bir meclis, gerçekten milletin menfaatine olacaktır.'' diye konuşmuştu.

Erbakan ise iki partiyi ''kardeş'' olarak nitelendirerek, görüşmelerinde Türkiye ve dünya gündemine ilişkin konuların değerlendirileceğini bildirdi.
Erbakan bir gazetecinin ''seçim ortaklığı olabilir mi?'' sorusu üzerine, her konunun görüşülebileceğini ifade etti.

TOPÇU: KONUŞULACAK ÇOK ŞEY VAR

Topçu ise Necmettin Erbakan'ın deneyimli ve tecrübeli bir siyasetçi olduğunu belirterek, ''Ülkede ekonomik, bölücü, ahlaki terör var, konuşulacak çok şey var'' dedi.