BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Ankara'ya kar bastırdı hava durumu 23 Kasım'a kadar...

ANKARA hava durumu tahmininde 23.11.2017 perşembe gününe kadar kar yağışı var. Ankara'da hava sıcaklığı eksi derecelere kadar inecek. Ankara için meteorolojinin yayınladığı 5 günlük hava durumu tahmini.

Abone ol

ANKARA yılın ilk kar yağışı altında kalırken hava sıcaklığı hızlı bir şekilde düştü. Meteoroloji hava durumu tahminlerini kar yağışı alarmı ile duyurdu. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün İç Anadolu'nun doğusu ile Batı Karadeniz bölgesi kuvvetli kar yağışının etkisi altında. Meteoroloji bu bölgelerdeki iller için 5 ile 20 santim arasında kar yağacak uyarısı yaptı. Yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı da valiliklerin gece yapacakları değerlendirmeye bırakıldı.

Meteorolojinin 21 Kasım salı günü için kar yağışı uyarısı verdiği iller listesine bugün yenileri eklendi. Geçen ilk alarmda Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'de çok kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirilmişti. Son hava durumu tahmininde kar yağışının iç anadoluyu da vurduğu duyuruldu. Buna göre kar yağışının Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Yozgat il merkezlerinde 2 ila 5 cm, yüksek kesimlerinde 5 ila 20 cm örtü yapması bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU : Meteorolojinin Ankara hava durumu tahmininde bugün için de kar yağışı uyarısı var. 

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI : Ankara'da gece boyunca etkili olan yağmur, kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Başkentte mevsimin ilk kar yağışı, sabah saatlerinde Çankaya'ya bağlı Dikmen, Oran, İncek ve Ahlatlıbel bölgelerinde etkili oldu. Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler kar yağışı ve olası buzlanmaya karşı ana arterlerde kar küreme ve tuzlama araçları ile hazır bekletildi. Yetkililer, trafiğe çıkacak sürücüleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BOLU DAĞI D100 KARAYOLU AÇIK MI? : Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde yoğun kar yağışı sürüyor. Dün akşam başlayan kar yağışı aralıksız devam edince kar kalınlığı kısa sürede 10 santimi geçti. Karayolları ekipleri güzergahlarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle zaman zaman hasarlı trafik kazaları meydana geldi.Trafik ekipleri, sürücüleri araçlarında kış lastiği olmadan yola çıkmamaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.