BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Ankara'nın yeni belediye başkanı 6 Kasım'da seçilecek

Melih Gökçek'in istifası sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 6 Kasım'da toplanacak. Yeni belediye başkanı seçimi de bu tarihte olacak. Peki Melih Gökçek'in yerine kim gelecek?

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim tarihi netleşti. Melih Gökçek'in istifası sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 6 Kasım'da toplanacak. Ankara'da 23 yıllık Melih Gökçek dönemi geçtiğimiz cumartesi sona ermişti.

YENİ BAŞKAN 6 KASIM'DA SEÇİLECEK

Melih Gökçek'in istifası sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 6 Kasım'da toplanacak.

OYLAMA NASIL YAPILACAK ?

Yeni başkanın belirlenmesinde ilk 2 oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, üçüncü oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Oyların eşitliği durumunda ise kura çekilecek.

İLK TURDA SEÇİLİR
Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 140 üyesi bulunuyor. Belediye meclisinde 100 AK Parti’li, 21 CHP’li, 15 MHP’li, 1 BBP’li ve 3 bağımsız belediye meclis üyesi bulunuyor. Yeni başkanı belirleyecek seçimde İstanbul’un aksine ilk turda AK Parti’nin adayının 3’te 2 çoğunluğu bularak seçilmesi bekleniyor.

GÖKÇEK'İN YERİNE KİM GELECEK?

AK Parti’de kulislerde ismi geçen 3 belediye başkanı var. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Gökçek'in yerine aday gösterilen isimler. En fazla öne çıkan isim Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki oldu.