BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ankara'nın tepkisi üstüne o konser iptal!

Ankara'nın tepkisi üstüne Almanya, İstanbul'daki Alman Başkonsolosluğu'ndaki 'Ağıt' konserini iptal etti.

Abone ol

Türkiye ile Almanya arasında gerilime yol açan Ağıt konserinde yeni gelişme. İstanbul'daki Alman Başkonsolosluğu'nda 13 Kasım'da yapılması planlanan konseri Almanya iptal etti.

Almanya’da Dresden Senfoni Orkestrası’nın 1915 Olayları’nın 100’üncü yılı vesilesiyle hazırladığı “Aghet” (Ağıt) konseri iki ülke arasında büyük gerilim yarattı.

Türkiye, AB'nin bu projeye mali desteğini sert şekilde eleştirdi ve kültür sanatı teşvik için kurulan Yaratıcı Avrupa Programı’ndan ayrıldı. Ayrılmanın nedeninin, AB'nin bu fon üzerinden Ağıt konser projesini desteklemesi gösterildi. Tüm bu gerilime rağmen, Dresden Senfoni Orkestrası Ağıt konserini Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda icra etme kararı aldı ve 13 Kasım konser tarihi olarak belirlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I DA DAVET ETMİŞLERDİ

Dresden Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı da konsere davet etmişti.

Ancak Alman Dışişleri Bakanlığı, kısa bir açıklama yaparak, konseri iptal etti. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “İstanbul Başkonsolosluğu salonları 13 Kasım'da kullanılamaz” denildi.