BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Ankaranın suyu var

Ankara'da tasarrufa yönelik gizli su kesintisi var mı? Yetkililer açıkladı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ''tasarrufa yönelik gizli su kesintisi''nin söz konusu olmadığını bildirdiler. AA muhabirinin Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kanalizasyon-yağmur suyu hatlarında çalışma, onarım, bakım veya arıza nedeniyle son dönemlerde bazı semtlerde sıklıkla su kesintisi yaşanıyor.

24 ile 48 saate kadar yayılan zaman diliminde, aralarında Çankaya, Keçiören, Dikmen, Mamak ve Yenimahelle'nin de yer aldığı bazı semtlerde su kesintisi yapıldığını kaydeden yetkililer, su sıkıntısı olmadığını bildirdiler.

Vatandaşların su kalmadığına ilişkin yersiz endişeye kapılmamasını isteyen yetkililer, ''tasarrufa yönelik gizli kesinti''nin de söz konusu olmadığını belirttiler. Kesintilerin tamamının önceden bildirildiğini ve çoğunluğunun hatlardaki iyileştirme çalışmasından kaynaklandığını ifade eden yetkililer, şunları kaydettiler:

''Su sıkıntısından kaynaklanan programlı bir su kesintisi yapılmamaktadır. Barajlarda 90 milyon metreküp suyumuz bulunuyor. Ankaralı günlük 800 bin metreküp su tüketiyor. 4-4,5 aylık döneme yetecek kadar suyumuz bulunuyor.

Yine de Ankaralıların kesintilerin olduğu yaz dönemindeki gibi daha tasarruflu su kullanmalarını istiyoruz. Tüketimde Ankara'nın geleceği açısından, daha bilinçli su kullanımını öneriyoruz. Çünkü tüm dünyada olduğu gibi yer altı kaynakları azalıyor, su kıtlığı yaşanıyor. Kıt kaynakları bilinçsizce tüketmemeliyiz.''

Son haftalarda meydana gelen yağışların yarar sağladığını ifade eden yetkililer, ''Yağışlar barajları büyük oranda doldurmasa da katkı sağladığı bir gerçektir'' dedi. Bir aksilik olmadığı takdirde, Aralık ayı sonundan itibaren Kızılırmak havzasından üç hattan su verilmeye başlanacağını belirten yetkililer, projenin başarıyla yürütüldüğünü bildirdiler.