BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  GÜNCEL

Ankaranın saklı güzellikleri

Ankara kış sendromundan kurtulmak isteyenler için birçok doğal terapi mekanına sahip...

Abone ol

İlkbaharın güneşli ve sıcacık günlerinin yaşandığı, doğanın yeniden kıpırdanmaya başladığı bu günlerde, kışın karamsarlığını üzerinden atmak isteyen Başkentliler, hafta sonu tatillerini kenti çevreleyen doğal mekanlarda geçirebilirler.



Başkentlilerin, hafta sonlarında, spor yapmak, balık tutmak ve piknik yapıp dinlenmek uğruna uzun mesafeler kat etmeden ulaşabilecekleri, doğadaki huzur ve mutluluğa tanık olacakları yerler şunlar: ''Nallıhan Hoşebe Mesire Yeri: Eski İstanbul yolu üzerinden dilebilecek bu alan, Ankara'ya 135 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yolun tamamı asfalt olduğundan ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor.



Mesire yeri içerisinde kır gazinosu, çocuk oyun alanı, çeşmeler ve otopark
yer alıyor. Ayrıca, yaban koyunlarına ve ürkek geyiklere ev sahipliği yapan
Nallıhan'ın sınırları içinde bulunan ve onlarca su kuşunun uğrak yeri olan Kuş Cenneti, tertemiz havası ve suyu ile ideal piknik alanları arasında yer alan Uluhan mesire alanı (ilçe merkezine 33 kilometre uzaklıkta), muhteşem manzaraya sahip Çamalan Göleti (ilçe merkezine 54 kilometre uzaklıkta ) ile ince ince çağlayan Ilıca Şelalesi (Nallıhan'a 30 kilometre uzaklıkta) şehirden uzaklaşıp kafasını dinlemek isteyenleri ağırlamayı bekliyor.



Çamlıdere Aluçdağı Mesire Yeri: İstanbul yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşılabilecek alan, piknik tutkunları için vazgeçilmez yerler arasında yer alıyor. Burada, her yıl düzenlenen geleneksel Aluçdağı Festivali ve yağlı güreşleri yoğun ilgi çekiyor. Bala Beynam Mesire Yeri: Ankara'ya 45 kilometre mesafedeki mesire yerine Ankara-Bala karayolu üzerinden 45 dakikada ulaşılabiliyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarla modern bir mesire alanı haline getirilen çam ormanında, kır gazinosu, tuvalet, çocuk oyun grubu ve otopark bulunuyor.



Sahip olduğu konum itibariyle ziyaretçilere zengin bir orman manzarası sunan bu alanda, yeşilin ve mavinin tüm güzellikleri bir arada görülebiliyor.
Beypazarı Eğriova Mesire Yeri: Ankara'ya 150, Beypazarı'na 50 kilometre uzaklıktaki bu alana ulaşım Karaşar beldesi üzerinden sağlanabiliyor. Yolunun 25 kilometrelik kısmı stabilize olan mesire yerinde kır gazinosu bulunuyor.



Sahip olduğu göl ve orman manzarası ile ziyaretçilerin nezih bir ortam yakalayabildiği mesire yeri, doğal yapısı ile izcilik faaliyetleri, doğa sporları, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık çalışmalarına imkan sağlıyor. Sorgun Mesire Yeri: Güdül ilçesinde bulunan 50 hektarlık mesire yeri, Ankara'ya 130, Güdül'e ise 18 kilometre uzaklıkta. Günübirlik geziler için oldukça uygun mesire yerinde kır gazinosu ve tuvalet bulunuyor. Sorgun Belediyesi'nce işletilen alan, sahip olduğu konum ve göl manzarası ile ziyaretçilere konaklama spor etkinlikleri ve olta balıkçılığı imkanı sunuyor.''

ANKARA'NIN OKSİJEN DEPOSU KIZILCAHAMAM

Ankara'nın 'oksijen deposu' olarak adlandırılan, Başkente 75 kilometre uzaklıktaki Kızılcahamam, günübirlik geziler için birbirinden güzel doğal mekanları bünyesinde barındırıyor. Yabani gül, çilek ve fındık, ahlat, ardıç, meşe, karaçam ve çeşitli kır çiçeklerinin doğal yaşam alanı olan Soğuksu Milli Parkı ile çok sayıda yaban hayvanına ev sahipliği yapan Çamkoru ve Akyarma mesire alanları Kızılcahamam sınırları içinde yer alıyor. İlçedeki
milli park ile mesire yerlerinde, piknikçilerin su ve tuvalet gibi temel gereksinimleri karşılanıyor.



Kızılcahamam'ın Akyarma mevkiinde yer alan 40 hektarlık Akyarma
mesire yerine, Ankara'dan 100, Kızılcahamam'dan 30 kilometre; Çamkoru
mesire yerine ise Ankara'dan 110, Kızılcahamam'dan 40 kilometre yol
alarak ulaşılabiliyor. Doğanın tüm güzelliklerini barındıran iki mesire alanı da uzun yürüyüşler ve diğer spor aktiviteleri için ideal yerler arasında geliyor.



DOĞA GÜZELLİĞİ İLE EŞSİZ KARAGÖL

Çubuk ile Kızılcahamam arasında, Kavak Dağı ile Yıldırım Dağı eteğinde küçük fakat çok derin, krater bir göl olan Karagöl, mükemmel bir doğal güzelliğe sahip. Çubuk'a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Karagöl'ün her iki tarafı yamaçlarla çevrili olup, etrafı çam ve dağ kavağı ile kaplıdır. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafasını dinlemek isteyenler için sık sık gidilmesi gereken doğal terapi mekanları arasında geliyor Karagöl...



AA



Fotoğraf: www.nallihantutkusu.com