BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Ankaralı işadamına büyük tuzak!

Ankaralı işadamı Faruk Tuğcu’ya, eski ortağı ve bir gömlek markasının sahibinin de aralarında bulunduğu 5 kişi tuzak kurdu.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, demir, çelik ve inşaat alanında faaliyet gösteren şirketlerin sahibi Faruk Tuğcu’ya 2011 Nisan’ında Karadeniz Ereğli 1’inci İcra Müdürlüğü’nden 12 milyon 860 bin TL’lik ödeme emri gönderildi.

Tuğcu, senette adı bulunan söz konusu şirkete borcu olmadığını ve paranın ödenmeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine mahkeme kararıyla haciz işlemleri başlatıldı. Tuğcu, ödeme emrinden yaklaşık 1 ay sonra işyerine hacize gelen polis ve avukatlara, senet üzerindeki imzanın kendisinin olduğunu ancak böyle bir senede imza atmadığını söyledi. Buna rağmen haciz işlemleri başlatıldı.

ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

Savcılıkla birlikte olayı araştıran Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Tuğcu’yla 2008’de ortaklığını sonlandıran Ahmet U.’nun (41), eski ortağından para koparmak için İstanbul’da yaşayan ünlü bir gömlek firmasının sahibi Baran K. (35), Ankaralı işadamı Bereket Ö. (28) ve yanlarında çalışan 2 kişiyle, sahte senet düzenledikleri bilgisine ulaştı. Tuğcu’yla görüşen polis, son dönemde herhangi bir boş kağıda imza atıp atmadığını sordu. İşadamı, okuduğu anlaşma belgeleri dışında sadece eve otomobil dergisi getiren kuryeye imza verdiğini söyledi.

OTOMOBİL TUTKUSU

Ekip, Tuğcu’nun evinin yakınında bulunan bir plazadan işyeri kiraladı. Daha sonra plan devreye sokuldu. Bereket Ö.’nün şoförlüğünü yapan Murat A. (32) için özel bir kurye şirketinin giysileri diktirildi. Otomobil dergisi sabah saatlerinde Tuğcu’nun evine getiren Murat A., işadamından teslim belgesini imzalamasını istedi. Tuğcu, otomobil dergisini tereddüt etmeden imza karşılığı teslim aldı. Islak imza daha sonra özel yöntemlerle 12 milyon 860 bin TL’lik senede taşındı.

UZMANLAR DOĞRULADI

Olayın ortaya çıkmasından sonra ifadeleri alınan şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Ancak kurye olarak kullanılan Murat A., hem Tuğcu hem de adres sorduğu büfeci tarafından teşhis edildi. Kriminal laboratuvarda incelenen senet üzerindeki imzanın Tuğcu’ya ait olduğu, ancak imzanın farklı bir belgeden taşındığı uzman raporlarıyla da doğrulandı. Ayrıca senet üzerindeki kaşenin de sahte olduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcısı Selahattin Örnek’in hazırladığı iddianamede, Tuğcu’nun eski ortağı Ahmet U., işadamları Baran K., Bereket Ö. ile şoförü Murat A. ve çalışanları Serkan K.’nın, “Resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla 18 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi.