BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Ankarada yeni yıl faciası

Yeni yılın ilk saatlerinde Ankara'dan korkunç bir haber geldi. Aynı evde bulunan 7 üniversite öğrencisi ölü bulundu.

Abone ol

Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi’nde yeni yıl kutlamasına katılan 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek, yaşamını yitirdi.  Olay sonrası CHP'li Ateş'in sözleri kafaları karıştırdı.

KORKUNÇ HABERİ ALAN AİLELER OLAY YERİNE KOŞTU. ONLARIN ACI GÖRÜNTÜLERİ TÜM TÜRKİYE'Yİ AĞLATTI.

Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'nde yeni yıl kutlamasına katılan 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek, yaşamını yitirdi.

Birlik Mahallesi 409'uncu Sokak'ta oturan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Özgür Turan Atila (18), evinde, aynı üniversiteden 6 arkadaşına yeni yıl partisi verdi. Henüz belirlenemeyen bir şekilde gazdan zehirlenen 7 öğrenci yaşamını yitirdi.

Özgür Turan Atila'nın halası Gonca Arıkök, Atila'nın telefonuna cevap vermemesi nedeniyle durumdan şüphelenerek, eve geldi. Kapısı, polisler eşliğinde çilingire açtırılarak girilen evin salon ve odalarında öğrencilerin cesetleri bulundu. Yaşamını yitiren öğrencilerin Ceren Okkalı, Can Dokumacı Büşra Bek, Elif Koyuncuoğlu, Oğuzhan Tozburun ve Tarık Şükrü Yılmaz olduğu anlaşıldı. 

Bu arada öğrencilerin kaldığı apartmanın en üst katında kalan bir ailenin gece saatlerinde karbonmonoksit gazından zehirlendiklerini farkederek, İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları öğrenildi. 

"BACANIN TERS RÜZGAR ALMASINDAN OLABİLİR"
Apartmanda inceleme yapan Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, ''Bacanın ters rüzgar alması sonucu facianın meydana geldiğini zannediyoruz'' dedi.

Demir, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Demir, itfaiye ekiplerinin apartman bacasında inceleme yaptıklarını söyledi. Bacada sorun olup olmadığının yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacağını belirten Demir, ''Ancak ilk kanaatimiz, bacanın ters rüzgar alması sonucu öğrencilerin kaldığı 3 numaralı dairede karbonmonoksit gazının geri tepmesi sonucu bu üzücü olay olmuştur'' dedi.

BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR
Ancak dairede inceleme yapan Ankara İtfaiye Daire Başkanı, bacada herhangi bir tıkanıklık olmadığını, öğrencilerin henüz netleşmeyen bir nedenle eve sızan ham gazdan zehirlenmiş olabileceklerini belirtti. Evde inceleme yapan mühendisler de bacanın açık olduğu bilgisini doğruladı.

"DAİREYİ KONTROL ETSELERDİ BELKİ KURTULURLARDI"
7 üniversite öğrencisinin öldüğü apartmanda inceleme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, üst katta gazdan etkilenen ailenin çocuğunun, durumu fark etmesi üzerine yetkilileri aradığını belirterek, ''Görevliler geldiklerinde alt kattaki üniversite öğrencilerinin bulunduğu daireyi de kontrol etselerdi, belki bu öğrencilerimiz kurtarılabilirdi'' dedi.

Ateş, olayın duyulmasının ardından doğal gaz faciasının yaşandığı eve gelerek incelemelerde bulundu. Apartmana girerek yetkililerden bilgi alan Ateş, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Facianın ortaya çıkmasından önce, üst katta oturan ve gece karbonmonoksit gazından etkilenen ailenin çocuğunun ders çalıştığını, bu sırada annesinin fenalaşarak kustuğunu görüp yetkilileri aradığını anlatan Ateş, doğal gaz görevlilerinin saat 05.09 sıralarında apartmana geldiklerini anlattı.

Çocuğun, görevliler gelmeden önce yardım istemek amacıya öğrencilerin bulunduğu dairenin kapısını da çaldığını ancak kimsenin açmadığını vurgulayan Ateş, ''Görevliler geldiklerinde alt kattaki üniversite öğrencilerinin bulunduğu daireyi de kontrol etselerdi belki bu öğrencilerimiz kurtarılabilirdi'' şeklinde konuştu.

AİLENİN DURUMU İYİ
Gazdan etkilenen ailenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Öğrencilerin üst katında oturan Şahin Koç, eşi Sefa Koç, oğulları Emre Koç ile kızları İrem Koç, sabaha karşı kombiden sızan atık gazdan etkilendi.

O sırada ders çalışan Emre Koç, annesi Sefa Koç'un kustuğunu gördü. Bunun üzerine, atık gaz sızıntısı olduğunu fark eden Emre Koç, doğal gaz yetkililerine durumu bildirdi. Doğal gaz yetkililerinin yaptığı inceleme sonucu kombiden atık gazın eve sızdığı belirlendi. Şahin Koç, Sefa Koç, Emre Koç ve İrem Koç hastaneye kaldırıldı. İbni Sina Hastanesinde tedavi altına alınan Emre Koç taburcu edilirken, Şahin Koç'un acil servisteki tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Sefa Koç ve İrem Koç'un ise Hacettepe Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ
Bu arada, Ankara Cumhuriyet Savcısı Savaş Keskin, olayın meydana geldiği eve gelerek incelemelerini başlattı. Olayın duyulmasının ardından, hayatını kaybeden öğrencilerin okul arkadaşları ve yakınları da eve gelmeye başladılar. Öğrencilerin yakınları fenalık geçirirken, apartmanda bulunan görevliler, onları sakinleştirmek için büyük gayret gösterdiler. Emniyet güçleri, olay yerinde çok sayıda gazeteci ve vatandaş bulunması nedeniyle apartmanın girişini güvenlik kordonuna aldı.

AİLE ŞOKTA
Özgür Turan Atilla'nın İzmir'deki anne ve babası uçakla Ankara'ya gitti. Adnan Menderes Havalimanı'na gelen anne Okşan ile baba Murat Atilla'nın son derece üzgün olduğu görüldü. MHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu da havalimanında bekleyen gazetecilere, aileyle Ankara'ya gideceğini bildirdi.

Spor yazarı ve gazeteci olan baba Murat Atilla, İzmir'deki bir yerel gazetede yöneticilik görevini yürütüyor. Atilla, 2 yıl önce de İzmirspor Kulübü'nde yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü olarak görev almıştı.

KARDEŞLERİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Hayatını kaybeden öğrencilerden Tarık Şükrü Yılmaz'ın Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan ailesi, oğullarının cenazesini almak üzere kara yoluyla Ankara'ya hareket etti. Tarık Şükrü Yılmaz'ın öldüğünün duyulmasının ardından, Ece Zeytinleri şirketinin yönetim kurulu üyesi olan baba Dursun Yılmaz'ın Hürriyet Mahallesi Fazıl Han Sitesi'ndeki evine gelen vatandaşlar baş sağlığı diledi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da acılı aileyi yalnız bırakmadı. Baba Dursun ve anne Semanur Yılmaz'ın yanı sıra Tarık Şükrü Yılmaz'ın kız kardeşleri Tilbe (15) ve Şevval'in (13) ağladığı görüldü. Aile, cenazeyi almak üzere kara yoluyla Ankara'ya hareket etti. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi olduğu belirtilen Tarık Şükrü Yılmaz'ın cenazesinin yarın Ankara'nın Haymana ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.