BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  POLİTİKA

Ankarada TMY savaşı

Terörle Mücadele Yasası bir kez daha komisyona geliyor. Görüşmelerde muhalefet iyice sertleşecek.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yaptığı uyarı sonrasında gündemde çok daha farklı biçimde yer alan Terörle Mücadele Yasası’nda (TMY) değişiklik öngören yasa tasarısı bu kez, esas komisyon olarak tasarıya son halini verecek olan Adalet Komisyonu’nda salı günü saat 10.30’da tartışılacak. Tasarının oluşturulacak altkomisyona sevkedilmesi bekleniyor.

Genel Kurul bu hafta ilk olarak 2 Mayıs salı günü AKP Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak’ın, araçların ağırlık ve boyut kontrol yetkisinin Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesini öngören, Karayolları Trafik Yasası’nda değişiklik yapılması teklifi görüşülecek.
3 Mayıs 2006 Çarşamba günü ise Genel Kurul, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısını ele alacak. Tasarı, TSK’da istihdam edilen sözleşmeli kadın subay ve astsubaylar ile kadın uzman jandarmalara da sağlık izni açısından kamu kurum ve kuruluşları ile Sosyal Sigortalar Yasası kapsamında çalışan kadınlarla aynı haklara sahip olma olanağı getiriyor.

Yine aynı gün Genel Kurul’da daha sonra Anayasa Mahkemesi’nin iptali nedeniyle hazırlanan Türkiye İstatistik Yasası’nda Deşiklik Tasarısı görüşülecek. Tasarıyla, Yüksek Mahkemenin iptal kararı doğrultusunda, TÜİK’te kadro karşılığı sözleşmeli statüde istihdam edilecek personelin, sözleşme usul ve esasları ile ücret miktarı ve her türlü ödemelerinin Bakanlar Kurulunca saptanacağı düzenlemesi getiriliyor.