BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da son dakika FETÖ operasyonu çok sayıda gözaltı var

ANKARA'da yürütülen FETÖ soruşturmasında Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda çalışan 142 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İşte bakanlıklardaki fetö operasyonundan son dakika bilgiler;

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki FETÖ/PDY' na ilişkin soruşturmalar kapsamında; Milli Eğiti Bakanlığı'ndan 5'i çalışan 121 kişi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan ihraç edilen 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ve gözaltı işlemlerinin başladığı belirtildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ mensuplarına yönelik soruşturmalar kapsamında, Ankara merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen, 116'sı daha önce kurumdan ihraç edilen Milli Eğitim Bakanlığı personeli 121 kişi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı eski personeli 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde başlayan gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

ANTALYA'DA BÜYÜK OPERASYON
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Manisa, Bursa ve Trabzon'da çeşitli adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen 44 kişi yakalandı. Operasyon kapsamında 13 kişinin daha arandığı belirtildi. Gözaltına alınanların tamamının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. Zanlılar, ifade işlemleri için emniyete götürüldü. 

KAYSERİ'DE DE OPERASYON VAR

Kayseri merkezli 4 ilden de operasyon haberleri geldi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütle iltisaklı oldukları iddia edilen 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde, Kayseri merkezli İstanbul, Adana ve Kocaeli'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda B.C, A.A, A.Ö. ve A.U. yakalandı. Adreslerinde bulunamayan firari 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

AKSARAY : 7 KİŞİ GÖZALTINDA
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 7 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aksaray ve Samsun'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, avukatların da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürüldü.