BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,79
ALTIN 2.436,27
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da sıcak saatler! ABD elçiliği alarm verdi operasyon başladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılan operasyonda, 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Abone ol

ABD Ankara Büyükelçiliği dün saldırı uyarısı yaparak bugün için vize işlemlerinin sınırlı yapılacağını duyurmuştu. Ankara'da bu gelişme üzerine hareketli saatler yaşanıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon başlattı. 20 şüpheliden 12'si yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Başsavcılığımızca terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılan operasyon kapsamında 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, şu an itibariyle Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince 12 şüpheli gözaltına alınmıştır. Operasyonlar devam etmektedir" denildi.

ABD, VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

Uyarılar arasında, "popüler turistik alanları, alışveriş merkezlerini, alışveriş bölgelerini ve spor-eğlence merkezlerini ziyaret etmeyi tercih ederseniz, kişisel güvenlik durumunuzu ve duyarlılığınızı artırın" ifadesi yer aldı.

"Güvenliğinize ilişkin aile ve arkadaşlarınızı bilgilendirin", "gelişmeler için yerel medyayı izleyin" ve "dikkat çekmemeye çalışın" uyarıları da ABD vatandaşlarının bilgisine sunuldu. Ayrıca bugün için ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde vize başvurusu, pasaport yenileme ve noterlik hizmetleri gibi rutin işlemler de yapılmayacak.