BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Ankara'da sel felaketi araç üzerinde can pazarı

Başkent Ankara şiddetli yağışın ardından adeta sele teslim oldu. Mamak ilçesinde caddeler göle dönerken bir kişi sele kapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 'Bugüne kadar yaşanmamış bir afet meydana geldi' dedi.

Ankara Mamak’ta sağanak yağış sele neden oldu. Bir kişi sele kapıldı, 6 kişi yaralandı, sel suları önüne araçları katarak sürükledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ''Bugüne kadar görülmemiş bir afet meydana geldi. Can kaybı yok, 6 kişi yaralandı. Maddi hasar var'' dedi.

3 GÜN DAHA ANİ YAĞIŞLAR YAŞANACAK: NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Anadolu'nun 20 ili için uyarı yapıldığını söyledi. Çalışkan, Ankara'da 3 gün daha ani yağışların yaşanacağını söyledi. 

BAŞKAN TUNA: 500 YILDA BİR OLACAK AFETİ YAŞADIK Mamak ilçesindeki sel bölgesinde incelemeler yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna,  ''Zararlarının karşılanması konusunda gerekli tespitler yapılıyor, çalışmalar yapılacak. Ankara Boğaziçi Mahallesi'nde yaşandı. Bugüne kadar böyle bir afetle karşılaşılmadı. 500 yılda bir olacak afeti yaşadık. Belediye ekiplerimiz, kaymakamlığımız koordineli bir şekilde vatandaşımızın normal hayatına dönmesi için çalışmalarına devam ediyor'' şeklinde konuştu.." ifadesini kullanan Tuna, hasar tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi. 

Ankara'da Mamak ilçesi dışında sel olayının söz konusu olmadığını vurgulayan Tuna, oluşan zararların telafisi için çalışacaklarını kaydetti.

100'DEN FAZLA ARAÇ SÜRÜKLENDİ: Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, ''Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. 10-15 dakika içerisinde bir afet yaşandı. 100'den fazla araç sürüklendi. Hasarlar tespit edilmeye başlandı'' ifadelerini kullandı.

ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ: Olayda onlarca araç kullanılamaz hale gelirken, bazı araçlarda da hasar meydana geldi. Belediye ve itfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma başlattı.  

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI: Sel nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar, yağmur sularından korunmak amacıyla güvenli yerlere sığındı.

Sitene Ekle
Etiketler