BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da PKK'lı canlı bomba yakalandı

Ankara'da yapılan operasyonda PKK'lı kadın canlı bomba yakalanırken, bir başka canlı bomba şüphelisi de Şanlıurfa'da gözaltına alındı.

Abone ol

ANKARA'da canlı bomba şüphelisi olarak aranan R.İ. düzenlenen bir operasyonla yakalandı. PKK'lı kadın terörist çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer yandan bir başka canlı bomba şüphelisi de Şanlıurfa'da gözaltına alındı.

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nin girişinde yapılan yol denetimi sırasında gözaltına alınan 21 yaşındaki R.İ. emniyet sorgusunda susma hakkını kullandı. 

Canlı bomba şüphelisi R.İ. çıkarıldığı Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nce

tutuklandı. Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde ele geçirilen dijital verilerde ismi geçen R.İ. hakkında canlı bomba şüphelisi olarak arama kararı çıkartılmıştı. 

Geçirdiği ağır karaciğer hastalığı sebebiyle örgüt tarafından canlı bomba listesine alındığı iddia edilen R.İ.'nin 1,5 aydır Diyarbakır'da tedavi gördüğü ardından hastaneden ayrılarak karayoluyla Ankara'ya geldiği öğrenildi.

BİR ŞÜPHELİ DE URFA'DA YAKALANDI

Şanlıurfa'da, polisin düzenlediği operasyonda PKK’nın deşifre olan canlı bombası olduğu iddiasıyla Mehmet E. yakalandı. Canlı bombayla irtibatlı oldukları öğrenilen 9 kişide gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK'nın yeni bombalı eylemlerde kullanmayı planladığı teröristlerin arasında yer aldığı iddiasıyla 81 ilde aranan Mehmet E., Şanlıurfa’da polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesinde sorgulanmaya başlanan canlı bombayla irtibatlı oldukları öğrenilen 9 kişi de kent merkezi ve Viranşehir ilçesinde yakalandı.