BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması ölü sayısı kaç? Resmi rakam

ANKARA patlamasında ölenlerin sayısı resmi olarak açıklandı. 95 kişinin öldüğü duyuruldu. İçişleri, Sağlık ve Adalet Bakanı Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

ANKARA'daki patlamada ölü sayısı 95'ya yaralı sayısı da 246'ya yükseldi. Açıklanan rakam dehşete düşürdü. Bu sayının ağır yaralıların durumu düşünüldüğünde daha da artabileceği bildiriliyor.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan en son açıklamada şöyle denildi:

"Saat 23.10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

Türkiye cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısıyla sarsıldı. Saat 10.04'de arka arkaya meydana gelen patmada ilk anda 30 kişinin öldüğü bildirildi. İlerleyen saatlerde sayıyla ilgili korkunç rakamlar telaffuz edilmeye başlandı. Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu saat 16.00'da dehşete düşüren bilançoyu 86 ölü olarak duyurdu.

Gece saat 23.10 itibariyle ise ölü sayısı 95'e yaralı sayısı ise 246'ya yükseldiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Altınok: "(Ankara'daki patlama) Güvenlik açığıyla alakalı hiçbir şey söz konusu değildir.

ANKARA PATLAMASI ÖLÜ SAYISI

Bakan şöyle açıkladı;

- "(Ankara'daki patlama) Olay yerinde kaybettiğimiz vaka sayısı 62. Ağır yaralı olarak gelip de kaybettiğimiz vaka sayısı 24."  

-"(Ankara'daki patlama) Ayaktan gelenler dışında şu anda hastanede 186 hastamız tedavi görüyor, 28'i yoğun bakımda, 18'i ameliyathanede tedavi ortamında"  

-"(Ankara'daki patlama) 5 bin ünitenin üzerinde kan hastanelerimizde hazır. İhtiyaç olduğu andan itibaren ilave 3 bin üniteyi de yedek olarak hazırladık."  

- "Toplam 86 insanımızı kaybetmiş durumdayız" 

ankara patlaması ölü sayısı

ALO 184'Ü ARAYABİLİRSİNİZ?

Sağlık Bakanlığı Ankara Tren Garı'nda meydana gelen terör saldırısında, yaralananlar hakkında bilgi almak isteyenlerin ALO 184 numaralı hattı arayabileceklerini bildirdi. Bu telefon numarasını arayanlara yaralıların durumu hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılıyor.

CENAZELER ADLİ TIP'A TAŞINIYOR

Ankara Tren Garı önündeki patlamada hayatını kaybedenlerin cesetleri otopsi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na getiriliyor. Adli Tıp Kurumu'nun bahçesine, olayda yakınlarını kaybettiğini tahmin eden bazı aileler de geliankara patlaması saldırısı ölüleryor.  

Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Barosu Toplumsal Olaylara Müdahale Kurulu ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nden bir grup avukat da Adli Tıp Kurumu'na geldi. Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi üyesi Nilgün Özkan, kimlik tespiti yapmak için Adli Tıp Kurumuna gelen savcıların, avukatların kimlik tespiti ve otopsiye katılmalarına izin vermediklerini iddia etti.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili 2 başsavcı vekili ile Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'ndan 5 savcıyı görevlendirdi.

ANKARA PATLAMASI SEBEBİ NE?

Ankara Tren Garı kavşağındaki patlamanın olduğu yer "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin toplanma noktasıydı. Gurup buradan Sıhhiye'ye yürümesi planlanıyordu. Patlama kitlenin kortej oluşturduğu tam o noktada gerçekleşti. Emniyet güçleri hedefin bu yürüyüş olduğuna dair bilgi veriyorlar.ankara patlamasi görüntüleri