BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da önce Kandil simidi sonra gaz

Ankara, akşam saatlerinde hareketli dakikalar yaşadı. Polis, göstericilere müdahale etti.

Abone ol

  İNTERNETHABER - Polis Ankara'da KESK, DİSK, bazı siyasi parti ve dernekler ile STK'ların katılımıyla mitinge dönüşen 'Gezi' protestosuna akşam saatlerinde 'Kızılay meydanı'nın işgal edileceği iddiaları üzerine müdahale etti.

Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasındaki çatışmalar uzun süre devam etti.

ankara-gezi-parki.jpg

Ankara'daki Gezi Parkı protesto grevinde 2. gününe giren KESK ve greve katılan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) de meydandaydı.

POLİS MÜDAHALESİ GELDİ

Mitinge dönüşen ve saat 19.00'da kadar sakin bir şekilde geçen gösteriye saat 19.00'da polis müdahalesi geldi.

Polis, Kızılay Meydanı'nda çadır kurularak meydanın işgal edileceği ve polise saldırı yapılacağı yönündeki iddialar üzerine gruba 'dağılın' uyarısı yaptı.

Göstericilerin uyarıyı dikkate almaması üzerine polis, kalabalığa Akrep tabir edilen araçlardan gaz bombası ve biber gazı ile TOMA'lardan da tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Müdahale üzerine kalabalık, Sıhhıye, Ziya Gökalp Caddesi ve GMK Bulvarı'na doğru çekildi.

TAYFUN TALİPOĞLU'NUN ASİSTANI DA YARALANDI

Gerginliğin azaldığı sıralarda polis Tunalı Hilmi Caddesi'nde toplanan gruba sert bir müdahalede bulundu. Müdahale sırasında gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun asistanının da aralarında bulunduğu çok sayıda gösterici yaralandı. Olay yerine ambulans ekipleri sevk edilirken, polisle göstericiler arasındaki mücadele sürüyor.


ÖNCE KANDİL SİMİDİ SONRA GAZ

Müdahale öncesi ise bazı eylemciler polislere Miraç Kandili nedeniyle kandil simidi dağıttı. Polisler buna karşılık ise kendilerine verilen kumanyaları simit dağıtan eylemcilere ikram etti.