BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da olaylı Ali İsmail protestosu

Ankara'da Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili mahkemenin verdiği kararı protesto edenlere polis müdahale etti.

Abone ol
Mahkemenin Ali İsmail Korkmaz kararı İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de protesto edildi. Polis Ankara'daki gösterilere biber gazı ve TOMA ile müdahale ederken, İstanbul'daki gösterilerde ise 10 gösterici gözaltına alındı. Bu arada Eskişehir'de de bir grup protestocu, slogan atarak Yeni Bağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alana yürüdü.
 
Ankara ve İstanbul'da Ali İsmail Korkmaz kararını protesto için toplanan gruba polis şu anda biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti.

ankara.20150121220919.jpg 
 
Korkmaz'ın ölümüyle ilgili Kayseri'de görülen davada verilen karara tepki göstermek amacıyla bir grup Güvenpark'ta toplandı.
      
Burada basın açıklaması yapan grup, daha sonra Ziya Gökalp Caddesi'ne yürümek istedi. Polisin uyarılarına rağmen yürümek isteyen gruptakilere, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.
      
Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan gruptakilerden bazıları gözaltına alındı.

ankara-protesto.jpg 
 
İSTANBUL'DA POLİS MÜDAHALESİ
 
Ali İsmail Korkmaz ile ilgili kararı protesto eden gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti; 10'a yakın gösterici gözaltına alındı.
 
Kadıköy'de, Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili mahkeme kararını protesto eden gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler polise havai fişek atarken, 10'a yakın kişi gözaltına alındı.  
 
ESKİŞEHİR'DE BASIN AÇIKLAMASI
 
İnönü Caddesi'nde toplanan ve ellerinde dövizler bulunan gruptakiler, slogan atarak Yeni Bağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alana yürüdü.
      
Burada, grup adına konuşan Şahabettin Arpacı, sanıklara verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek, "Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de öldürüldü, davasının görüldüğü Kayseri'de karar verildi. Bu dava henüz bitmedi. Halk bitti demeden bu dava bitmeyecek, bu dosya kapanmayacaktır” dedi.
      
Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan gruptakiler dağıldı.