BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ankara'da okullar tatil mi? Valiliğin kararı

Ankara Valiliği yarın 20 şubat cuma günü okulları tatil edecek mi? Ankara Valiliği 'nden henüz açıklama yaptı. Ankara'da bugün okullar tatil edilmişti.

Abone ol

ANKARA 'da okullar yarın tatil mi sorusunun cevabı için gözler bir kez daha Ankara Valiliği 'ne döndü. Ankara Valiliği bugün okulları tatil etmişti. Ankara Valiliği kar tatilini sabah saatlerinde duyurmuştu. Valiliğin okullar tatil mi sorusuna son hava durumu raporları doğrultusunda karar vermese bekleniyor.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?
Ankara Valiliği yoğun kar sebebiyle bugün okulları en geç tatil eden il oldu. Şimdi de Ankara Valiliği yarın yani 20 Şubat cuma günü okullar tatil edecek mi sorusu gündemde. Ankara Valiliği 'nin kar tatilini yarına uzatıp uzatmayacağı akşam yapacağı değerlendirme sonunda ortaya çıkacak. Ankara 'da bugün okullar tatil edilirken hamile ve engelliler de izinli sayıldı.
ankarada-okullar-tatil-mi-valiliğin-karari.jpgAnkara Valiliği 19 Şubat perşembe günü için okulları tatil ettiğini şu açıklamayla velilere ve öğrencilere duyurdu:

"Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde, ilimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 19 Şubat 2015 Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür."

ANKARA HAVA DURUMU NE DİYOR?
Ankara 'da son hava durumu raporlarına göre bugün de yoğun kar yağışı görülecek. Yarın yani 20 Şubat cuma günü kar yağışı devam edecek ancak bugüne göre şiddeti daha düşük olacak. Hava sıcaklığı Ankara 'da 1 dereceler civarında olacak. Don ve buzlanma riski uyarısı verilen Ankara'da Valiliğin yarın için okulları bu sebeple tatil etme ihtimali bulunuyor.
ankara-hava-durumu.20150219110758.jpg


İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?
istanbulda-okullar-tatil-mi.20150219105115.jpgİstanbul Valiliği , il genelinde tüm okulları bugün (19 Şubat) tatil etti. Yarın yani 20 Şubat cuma günü okullar yine tatil olur mu sorusunun yanıtını İstanbul Valisi Vasip Şahin verecek. İstanbul Valiliği son hava durumu raporları doğrultusunda 'okullar tatil mi' açıklamasını akşam 19.00-20.00 saatleri arasında duyuruyor. Haliyle İstanbul'da okullar cuma günü tatil oldu mu sorusunun cevabı bu saatlerde gelecek.

ÇORUM VALİLİĞİ : 20 ŞUBAT CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL
Çorum 'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il merkezi ve 11 ilçede 20 Şubat cuma günü okullar tatil edildi. Çorum Valiliği 'nden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili kararı alındığı duyuruldu. Çorum Valiliği Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 20 Şubat tarihlerinde okulların tatil edilmesini kararlaştrdı. Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacağı belirtilen açıklamada, Kargı ve Bayat ilçelerinde kar yağışı olması halinde söz konusu iki ilçe için durumun yeniden değerlendirileceği kaydedildi.