BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.475,55
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da okullar tatil mi son hava durumu

ANKARA'da okullar bugün tatil mi 23 Aralık valilik kararı geldi. Ankara hava durumu fena kar yağışı 1 haftadır devam ediyor. Sıcaklık eksi değerlerde. Peki Ankara'd aokullar bugün tatil mi Ankara Valiliği kararı

Abone ol

ANKARA'da okullar tatil mi hava durumu fena kar bastırdı. Ankara hava durumu saatlik tahmin korkutuyor kar yağışı devam edecek, sıcaklık eksi değerlerde. Peki Ankara'da okullar bugün tatil mi 23 Aralık Ankara tatil kararı geldi. Ankara’nın Polatlı ilçesinde bugün okullar tatil edildi.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ HAVA DURUMU

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Ankara Valisi Ercan Topaca'nın Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre  Polatlı ve Haymana ilçelerindeki olumsuz hava şartlarından dolayı okullar, 23/12/2016 tarihinde bir gün süreyle tatil edildi.

Polatlı Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 23 Aralık Cuma ara verildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu ve Düzce çevreleri ile gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Balıkesir ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah ve öğle saatlerinde Marmara, Kuzey Ege kıyıları, ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışlarının Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) olması beklendiğinden İç Anadolu bölgesini Akdeniz’e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.