BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,17
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da neler oluyor? Büyükelçiler Dışişleri'ne çağrıldı

ANKARA 'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Terör örgütünün propagandasının yapılmasına ve terör örgütü sembollerinin kullanılmasına izin veren ülkelerin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "PKK'nın eylemlerine göz yuman ülkelerin büyükelçilleri bakanlığa çağrıldı" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle; "Dün akşam (15 Ekim) Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde PKK terör örgütü mensuplarınca başlatılan eşzamanlı ve kışkırtıcı eylemlere göz yumulmasını esefle kınıyoruz.

BU DURUM İBRET VERİCİ

Bazı ülkelerde kamu binalarının işgal edilmesine kadar varan eylemlerde bir kez daha AB terör örgütleri listesinde bulunan bir terör örgütünün propagandasının yapılmasına ve terör örgütü sembollerinin kullanılmasına izin verilmesi, ısrarlı uyarılarımıza rağmen PKK’nın Avrupa’da her geçen gün ne kadar güçlendiğini göstermesi bakımından ibret vericidir. Anılan eylemlerin eş zamanlı biçimde yapılmış olması, PKK’nın Avrupa’daki örgütlenmesine gösterilen müsamahanın bir sonucudur.

BÜYÜKELÇİLER BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Bu vesileyle, muhataplarımıza terör örgütü PKK’ya karşı gerekli önlemleri almalarının, yalnızca Türkiye’nin değil, kendi ülkelerinin güvenlikleri bakımından da hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlatıyoruz. Sözkonusu eylemlerin gerçekleştiği ülkelerin Ankara’daki Büyükelçileri Bakanlığımıza çağırılarak, anılan eylemlerden duyduğumuz rahatsızlık ifade edilecektir."