BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ankara'da mini Filistin zirvesi sona erdi

Dışişleri Bakanı Ahmed davutoğlu Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü

Abone ol

Görüşmede, Filistin 'in BM 'de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasının ardından yeni dönemde BM çerçevesinde neler yapacağı, Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi ve Filistin'deki iç uzlaşı süreci ele alındı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Abbas ile Davutoğlu'nun bugün yaptıkları görüşmede Mahmud Abbas, Türkiye'ye teşekkürlerini yineledi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Malki ve Filistin başmüzakerecisi Saib Erakat 'ın da katıldığı görüşmede Abbas, bundan sonraki dönemde Filistin'in BM çerçevesinde neler yapmayı planladığını aktardı.

Türkiye ile Filistin devleti arasındaki ilişkilerin geliştirilme yollarının da ele alındığı görüşmede Abbas, Türkiye'nin ilk yurt dışı temsilciliklerinden biri olan ve 1925'te kurulan Kudüs Başkonsolosluğu'nun bu kentteki en eski diplomatik temsilcilik olduğunu ve bunun için Türkiye'ye öteden beri müteşekkir olduklarını ifade etti.

Mahmud Abbas görüşmede ayrıca Hamas tarafıyla yaptığı son görüşmeler hakkında da bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Filistin'in iç uzlaşı sürecindeki adımların sürmesinin yararına değindi. Davutoğlu, Türkiye'nin bu alanda tarafları teşvik etmeyi sürdüreceğini kaydetti.

Davutoğlu-Abbas görüşmesinde Suriye'deki gelişmelerin de gündeme geldiği öğrenildi.