BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da Kobani trafiği! HDP'den sürpriz

Kobani'den gelen son dakika haberler Ankara'daki trafiği hızlandırdı, HDP heyeti sürpriz bir görüşme yaparken gözler Çankaya'da olacak.

Abone ol

ANKARA'da bugün Kobani için arka arkaya çok kritik görüşmeler gerçekleşecek. Sürpriz ise HDP heyetinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile buluşması oldu.

Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan HDP'li Sırrı Sürreyya Önder, "Müzakere süreci sekteye uğramamalı" dedi.

Görüşme 10.00'da Başbakanlık'ta başladı. Görüşmenin ana gündem maddesi Kobani'ye destek için HDP'nin yaptığı eylem çağrısı ve sonrasında çıkan olaylar oldu.

Görüşmenin ardından HDP heyetinden Sırrı Süreyya Önder şunları söyledi:


"Öncelikle bu son olaylarda hayatını kaybeden 23 kardeşimize başsağlığı diliyoruz. Gelinen noktayı Sayın Akdoğan ile değerlendirdik. Kaygılarımızı ilettik, kaygılarını dinledik. Burada edindiğimiz izlenimleri eş genel başkanlarımıza aktaracağız. Hepimizin ortak muradı Sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu müzakere sürecini sekteye uğramadan bütün ülke için bir demokratik kazanıma dönüşecek şekilde ilerletmek. Gelinen noktada vahim katliamlar var. Bugün tüm bunların çözüm şekli anlamlı diyalog sürecini kaybetmemekten geçiyor."


hdp heyeti kobani'deki olaylarla ilgili başbakan yardımcısı yalçın akdoğan ile görüştü.jpg
AKDOĞAN SORUMSUZLUK DEMİŞTİ!

HDP heyetinin görüştüğü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan eylemlerin başladığı gün yaptığı açıklamada HDP'nin Kobani için eylem çağrılarını 'sorumsuzluk' diye niteledi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Şehir merkezlerinde şiddet eylemi ve vandalizme müsamaha gösterilmeyecek" demişti.


Akdoğan aynı açıklamada, çözüm süreci ve Suriye'de yaşananların bağdaştırılmaması gerektiğini söyledi:


"Çözüm süreci kendi mecrasında seyretmektedir. Bizim dışımızda gelişen her olayı çözüm süreciyle ilişkilendirmek son derece yanlış bir yaklaşım olur. Türkiye dışında yaşanan ve bizim doğrudan müdahil olmadığımız olayları bahane ederek çözüm sürecinde kırılganlık üretmek sorumsuz bir yaklaşım olacaktır."


ANKARA'DAKİ KRİTİK KONUK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 15.30'da Çankaya Köşkü'nde biraraya gelecek. NATO Genel Sekreteri'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer üst düzey yetkililerle de görüşmesi bekleniyor.

KÖŞKTE ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile olan görüşmesinden önce saat 13.00'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelecek. Bu görüşmenin ardından bir kritik isim Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de Köşk'e çıkacak. Özel ile Erdoğan'ın görüşmesi de saat 16.30'da gerçekleşecek.


HDP'DEN SÜRPRİZ ADIM

Kobani'ye destek için eylem çağrısında bulunan HDP'den bir heyet Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya geldi. Görüşme 23 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili hükümet kanadından gelen sert açıklamaların hemen ardından gerçekleşiyor.

Başbakanlık'ta saat 10.00'da gerçekleşenen görüşmenin ana gündem maddesi Kobani'ye destek için HDP'nin yaptığı eylem çağrısı ve sonrasında çıkan olaylar olacak. Görüşmenin ardından HDP heyetinin bir açıklama yapması bekleniyor.

YALÇIN AKDOĞAN : VANDALİZM

HDP heyetinin görüştüğü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan eylemlerin başladığı gün yaptığı açıklamada HDP'nin Kobani için eylem çağrılarını 'sorumsuzluk' diye niteledi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Şehir merkezlerinde şiddet eylemi ve vandalizme müsamaha gösterilmeyecek" dedi.

DAVUTOĞLU : MUAMELEMİZ ONA GÖRE OLACAK

Çarşamba günü Başbakanlık'ta yapılan Güvenlik Zirvesi sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu da HDP'yi sert sözlerle eleştirmişti. Davutoğlu şöyle demişti;

-"Siyasi parti iseniz demokratik tavrınızı ortaya koyun. Ama başka bir şeyseniz ona göre söyleyin muamelemiz ona göre olacaktır. Çözüm sürecine önem veriyorlarsa önce onun gereğini yapacaktır."