BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da IŞİD operasyonu gözaltı sayısı yükseldi

ANKARA'dan son dakika terör operasyonu açıklaması geldi. Ankara'da 4 ayrı merkeze eş zamanlı IŞİD operasyonu düzenlendi.

Abone ol

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik Ankara merkezli 4 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi, 3 kişi ise aranıyor.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde başkentte Etimesgut, Pursaklar, Çubuk ve Akyurt'ta, DAEŞ terör örgütüne yönelik 13 adrese operasyon düzenlendi. Bu kapsamda İstanbul, Hatay ve Kırıkkale'de de önceden belirlenen yerlere eş zamanlı operasyon yapıldı.

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dijital yayınlar, DAEŞ'in lideri olduğu iddia edilen Ebu Bekir el-Bağdadi'nin mesajlarını içeren kitap ve dergiler ele geçirildi.

Ankara'da gözaltına alınanların sayısının 12'ye yükseldiği öğrenildi. Bir zanlının da Hatay'da gözaltına alındığı operasyon kapsamında İstanbul, Kırıkkale ve Ankara'da da birer kişi aranıyor.

Öte yandan, Suruç'taki olayın ardından başkent merkezli PKK, DAEŞ ve diğer yasa dışı örgütlere yönelik operasyonlarda 15'i yabancı uyruklu 130 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 24'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 19 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugünkü operasyonla yakalanan 13 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.