BIST 9.574
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,11
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da internet yasası protestosu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını onaylamasının ardından Ankara'da İnternet Yasası protesto edildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını onaylamasının ardından Ankara Kuğulu Park'ta toplanan kalabalık bir grup, 'internet yasasını' protesto etmek için bir araya geldi.

Park'ta toplanan grup daha sonra Kızılay'a doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli dövizler taşıyan grup üyeleri sloganlar atarak Kızılay Güvenpark'a geldi.

Güvenpark'ta bir süre bekleyen ve açıklama yapan grup daha sonra dağıldı. Eylemin ardından 20 kişilik bir grup, Atatürk Bulvarını trafiğe kapattı. Araç sürücüleri ile grup üyeleri arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Öte yandan İnternet Eylemi öncesi Kızılay Güvenpark'ta 'Hocalı Katliamı' için bildiri dağıtan grup, iki grup arasında kavga çıkmaması için çevik kuvvet ekipleri tarafından alandan uzaklaştırmak istendi. Polis ekipleri Güvenpark'ta bulunan bazı pankartları eylem öncesi topladı. Polis ile ülkücü grup arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Ülkücü grup uzaklaştırmalarına tepki gösteren ülkücü grup slogan attı. Çevik Kuvvet ekipleri grubun önünde etten duvar ördü.