BIST 9.731
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.432,40
HABER /  GÜNCEL

Ankarada İlik Bankası kurulacak

İlik Bankası için yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini ve bunun 2009 yılında Ankara'da kurulacağını söyledi.

Abone ol Kayseri Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, İlik Bankası için yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini ve bunun 2009 yılında Ankara'da kurulacağını söyledi.

Talasemi ve Lösemililer Derneği'nin yeni merkezi Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin, CHP İl Başkanı Enver Özdemir ve Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık tarafından açıldı. Dernek Başkanı Başdemir, 2 yıllık mücadeleleri boyunca büyük hedefler için çalıştıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Talasemi ve lösemi hastalığı ile mücadele etmek için çok büyük paralar harcamak gerekiyor. Talasemi hastalarının yaşamı boyunca devlete maliyeti konusundaki rakam bizi korkutuyor. Burada 1 yıldır ilik bankası kurulması için mücadele veriyoruz. Türkiye genelinde ilik bankası kurulursa bu hastaların tedavisi mümkün olacak. Aksi halde bu tedaviler sayesinde devletimiz ağır bütçeyi üstlenmek zorundu kalıyor.”

Başdemir, talasemi ve lösemi hastalarının kesin tedavisi için çalıştıklarını bildirirken, “Bir yılda topladığımız imzayı Sağlık Bakanlığı'na ilettik. İnşallah ilik bankası için Ankara Dışkapı Hastanesi’nin yanına 2009 yılında temeli atılacak” diye konuştu. Daha sonra Faruk Başdemir, talasemi ve lösemi hastalarının fotoğraflarından oluşan albümü, açılışa katılanlara gösterdi.