BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77

Ankara’da İki Lezzet Durağı

Bu hafta sizlerle başkentimizdeki iki farklı lezzet durağını paylaşmak istedim, ikisi de ülkemizin farklı bölgelerinin yöresel lezzetlerini, kendilerine özgü yemek kültürü ile başkente taşıyan mekanlar.

Merhabalar,

Bu hafta sizlerle başkentimizdeki iki farklı lezzet durağını paylaşmak istedim, ikisi de ülkemizin farklı bölgelerinin yöresel lezzetlerini, kendilerine özgü yemek kültürü ile başkente taşıyan mekanlar.

Birisi Doğu Anadolu Bölgesinden Erzurum’dan, diğeri ise Karadeniz Bölgesinden Trabzon’dan Samsun’a bölgesel lezzetleri Ankara’da beğeniye sunuyor.

 

Erzurum Dönerci Hacıbaba

Erzurum’a televizyon çekimleri için gittiğimde Dönerci Hacıbaba’ya uğramıştım ve kendilerine özgü enfes dönerleri ile Erzurum’un olmazsa olmaz bu mekanı aynı lezzeti Ankara’da da bulacaksınız, etimizden suyumuza her şey Erzurum’dan.

  

Dönerci Hacıbaba; “Ankara’ya yolunuz düştüğünde uğrayın, beni de arayın aynısı mı değil mi diye" demişti.

  

Uğradım ama aramadım sizlerle paylaşmak istedim. Gerçekten aynı döner, aynı su, aynı tatlı, aynı yoğurt, aynı lavaş, aynı sıcaklık. Ankara’ya yolunuz düştüğünde Dönerci Hacıbaba’ya uğrayıp bu döneri yediğinizde gerçekten döner yediğinizi anlayacaksınız.

Cevizlidere Caddesi No : 25 – Balgat / ANKARA

Tel : 0312 474 25 25

   

Taşhan’dan Yöresel Lezzetler

Yayla Karadeniz

Ankara Esenboğa Havalimanına çok yakın bir mesafede başkente veda ederken, Süleyman Cici’nin annesinden almayı başardığı anahtarıyla Karadeniz Bölgesinin kendine özgü yapısıyla Serander’leri orijinal haliyle başkente güzel bir kır atmosferinde yapan Süleyman Cici, fasulye turşusu için bile kendi tarlasını ekmiş.

  

Karalahana çorbası, mısır çorbası, kuymak, turşu kavurma, hamsili pilav, Görele pidesi, laz böreği, Karadeniz yemek kültürünün kendine özgü hareketliliği, sıcaklığı ve lezzetiyle Trabzon salonu, Maçka odası, coşandere odası ile müdavimlerini bekliyor.

  

Ankara’da ülkemizin farklı bölgelerinin lezzetlerini, kendilerine özgü duruşlarıyla sunan bu iki mekan dikkatleri çekiyor. Erzurum’a gitsek de bir döner yesek, üstüne de bir kadayıf dolma ne güzel olurdu diye iç çektiğinizde Ankara’da Dönerci Hacıbaba ya da Karadeniz lezzetlerini özlediğinizde Çubuk’taki Yayla Karadeniz ‘e gönül rahatlığıyla uğrayabilirsiniz .

Ben gittim iki mekanda uğranılmaya değer benden söylemesi.

Tatil tadında kalın.