BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı

ANKARA'da bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

Abone ol

Ankara'da bombalı araçla eylem hazırlığındaki biri kadın 2 terörist, polisin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirildi.

Ankara’da polisin ’dur’ ihtarına uymayarak kendilerini patlatan iki teröristin isimlerin Mahide Ataş ve Harun Arslan olduğu belirlendi.

Teröristlerin saldırı için hazıladıkları bombalı aracın şüphe çekmemesi için Türk bayrağı astıkları ortaya çıktı.

200 KG AMONYUM NİTRAT

Patlatılan araçta yaklaşık 200 kilogram amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar bulunurken, ayrıca patlamamış vaziyette iki kalıp plastik patlayıcı da tespit edildi.

AT ÇİFTLİĞİNDE SIKIŞTIRILDILAR

Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde, 2 teröristin bombalı araç ile eylem hazırlığı yaptıklarını tespit etti. Bu sabah saat 06.00 sıralarından polis ekipleri 2 teröristin yakalanması için operasyon düzenledi. Polisin teslim olun çağrısına silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Yakalanacaklarını anlayan teröristler araç içerisinde kendilerini patlattılar.

İHBAR DİYARBAKIR'DAN

Bombacıların ihbarı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü Diyarbakır'dan telefonla arayan bir kişinin yaptığı ortaya çıktı.

Eylem hazırlığındaki Harun Arslan ve Mahide Ateş oldukları öğrenilirken, Harun Arslan'ın Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süreden beri kayıp olduğu öğrenildi. Ailesi tarafından emniyete kayıp başvurusu olduğu öğrenilen Arslan'ın uzun süreden beri polis tarafından arandığı kaydedildi.

ANKARA VALİSİ: PKK BAĞLANTISI İHTİMALİ YÜKSEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara valisi Ercan Topaca, "Polisin aradığı şahıslardı, ihbar Diyarbakırdan geldi. PKK bağlantısı olması ihtimali yüksek. Üçüncü kişi aranıyor. 'Teslim ol' çağrılarına yanıt vermediler kendilerini patlattılar. " dedi.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN ARACA TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR

Operasyonda 200 kg. amonyum nitrat ve patlayıcı bulundu. Teröristlerin dikkat çekmemek için aracın arkasına Türk bayrağı astıkları ortaya çıktı.

ARACI SATIN ALMIŞLAR

Olaya ilişkin ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Saldırganların öncekilerin aksine aracı kiralamadığı satın aldığı belirlendi.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan'ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı bulundu.  

İNTİKAM AMAÇLI MI?

Emniyet yetkilileri, Ankara tren garında geçen yıl 10 Ekim'de 103 kişinin öldüğü bombalı saldırının yıldönümünde, intikam amaçlı bir saldırı üzerinde duruyor.