BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da Atatürk heykeline çirkin saldırı

23 Nisan'da tatsız bir olay meydana geldi. Atatürk heykelini benzin dökerek yakmaya kalkıştılar.

Abone ol

ANKARA'nın Gölbaşı ilçe merkezinde bulunan Atatürk heykeli, gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından benzin dökülerek yakılmaya çalışıldı.

Gölbaşı İlçesi’nde bulunan Atatürk heykeli, gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmaya çalışıldı. Heykelin yandığını görenler, polise ve itfaiyeye haber verdi. Sevk edilen polis ekipleri, yangın tüpleri ile heykeli daha fazla yanmadan söndürdü. Polis, olayla ilgili inceleme başlatırken, yangının çıkış nedenini araştırıyor.

buyuk.20140423165748.jpg

1 YIL ÖNCEDE SALDIRDILAR

Atatürk heykelinde yangın nedeniyle özellikle ayak bölümlerinde kararma ve bozulmalarla birlikte erimenin olduğu görüldü. Heykelin, 23 Nisan nedeniyle sabah erken saatlerinde kararan bölümlerinin silinerek temizlendi. Aynı yerde bulunan Atatürk heykeline bir yıl önce de saldırıda bulunulmuştu. Bu saldırıda Atatürk heykeli kırılırken, yetkililer rüzgar nedeniyle yıkıldığını iddia etmişti. Gölbaşı Belediyesi bir heykeltıraşa Atatürk heykelinin yenisini Ostim'de yaptırarak yerine koydurmuştu.