BIST 9.708
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.427,56
HABER /  EKONOMİ

Ankara’da artık AVM yapılmasın

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü,Ankara, Bursa, Denizli ve Eskişehir’de artık AVM yapılmaması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü,Ankara, Bursa, Denizli ve Eskişehir’de artık AVM yapılmaması gerektiğini söyledi. 

Belgü, “Bazı bölgelerde ciddi yoğunluk var. Bu yoğunluk olan yerlere AVM yapmamak lazım. Bazı göç alan yerlerde ise AVM ihtiyacı bulunuyor” diye konuştu. Türkiye’de cadde mağazacılığının da artırılması gerektiğini belirten Belgü, kentsel dönüşümlerde mutlaka perakendenin önünün açılacağı dükkanların yapılması gerektiğini, Avrupa’da 6-7 metre yükseklikte mağazaların yapıldığını söyledi.

ZARAR EDEN MAĞAZA KAPANMALI

Belgü, perakendecilerin yaşadığını ifade ettiği kira bedelleri sıkıntısına ilişkin, sondönemde dünyada ve Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yaşanılan olumsuz olayların perakendecilerin kendilerine dönerek problemli mağazalarını kapatmalarına sebep olduğunu anlattı. Perakendecilerin sağlıklı bir yapıya kavuşması adına bunun önemli olduğunu vurgulayan Belgü, zarar eden mağazaların kapanması gerektiğini söyledi.