BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ankara Valiliği de Genelkurmay'ı yalanladı

İzmir Valiliği'nin ardından Ankara Valililiği de Genelkurmay Başkanlığı'nın 'bayrak indirildi' açıklamasını yalanladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı’nın, Ankara Altındağ Belediyesi Anaokulu'ndaki Türk bayrağının ipi kesilerek indirildiği duyurusu üzerine Altındağ Belediyesi’nin ardından Ankara Valiliği de yazılı bir açıklama yaptı.

Altındağ Belediyesi, böyle bir olay yaşanmadığını bildirirken, Valilik açıklamasında ise 'Türk bayrağının indirilmediği, oynarken iki çocuk tarafından düşürüldüğü' ifadesi yer aldı.

GENELKURMAY: TERÖRİSTLER TÜRK BAYRAĞINI İNDİRDİ

Genelkurmay Başkanlığı, önemli yurtiçi olaylarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için 12 Ekim günü yaşanan söz konusu olaya ilişkin "Bölücü terör örgütüne müzahir dört terörist tarafından, Ankara Altındağ Belediyesi Anaokulu'nda, bayrak direğinde asılı bulunan Türk bayrağı ipi kesilerek indirilmiştir. Olayla ilgili dört kişi yakalanmış, ikisi hakkında yasal işlem başlatılmış, diğer ikisi serbest bırakılmıştır" bilgisini vermişti.

Bu bilgilendirme üzerine Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yazılı açıklama ile "Altındağ Belediyesi sınırları içerisinde, ne belediyeye bağlı okullarda ne de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda böyle bir olay yaşanmıştır. Gerek Emniyet'te, gerek Milli Eğitim'de böyle bir olayın Altındağ'da yaşandığına dair hiçbir kayıt ve bilgi yoktur" notunu paylaştı.

VALİLİK: HABERLER GERÇEK DIŞI

Söz konusu duruma ilişkin bugün de Ankara Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. 12 Ekim'de Altındağ Belediyesi Anaokulu'nda 4 bölücü terör örgütü mensubu tarafından Türk bayrağının indirildiğine ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğuna vurgu yapılan Valilik açıklamasında, "08.10.2014 tarihinde Mamak Metehan İlkokulu ve Ortaokulu bahçesindeki Türk bayrağının yaşları 11-14 arasında üçü aynı okul, biri başka okuldan olmak üzere 4 çocuk tarafından indirildiği tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Çocuk Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan çocuklar, ailelerine teslim edilmiştir. 12.10.2014 tarihinde ise Altındağ Belediyesi Anaokulu bahçesindeki Türk bayrağı, okul bahçesinde oynayan iki çocuk tarafından düşürülmüş, çocukların bayrağı yerine takmak istedikleri ancak takamadıkları, daha sonra ilgililerce bayrağın yerine takıldığı anlaşılmıştır" ifadeleri yer aldı.

İZMİR VALİLİĞİ DE GENELKURMAY'I YALANLAMIŞTI

Ekim ayının ilk haftası da İzmir Valiliği ve Genelkurmay arasında bayrak tartışması olmuştu. İzmir Valiliği, Genelkurmay Başkanlığı’nın Kobani eylemleri sırasında Kadifekale’deki Şehitlik’te bulunan bayrağın indirildiği ve yakıldığı iddiasını, resmi internet sitesindeki açıklamayla yalanladı.