BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ankara Üniversitesi'ne hacker şoku!

Ankara Üniversitesi'nin resmi twitter adresi hacklendi. Takipçileriyle öyle mesajlar paylaştı ki üniversite açıklama yapmak zorunda kaldı.

Abone ol
Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi'nin resmi twitter hesabı hacklendi. Bilgisayar korsanları, üniversitenin takipçileri için önce üniversite taban puanının düşürüldüğünü müjdeledi ardından da üniversiteyi bir hayli zorlayacak mesajlar paylaştı.

Ankara Üniversitesi'nin Twitter hesabı hacklendi. Konuyla ilgili üniversiteden henüz bir açıklama yapılmazken ele geçirilen hesaptan atılan tweetler sosyal medyayı salladı.

İlk attıkları mesajda Ankara Üniversitesi'ne giriş taban puanlarının 267'ye düştüğünü müjdeli bir şekilde duyuran hacker ya da hackerlar, ardından attıkları mesaj ile hesabı ele geçirdiklerini gösterdi. Hesabı çok sayıda twitter kullanıcısı retweet etti.

26795472.jpg

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Üniversitesi resmi Twitter hesabı akşam saatlerinde hacklendi. Bu süreçte gönderilen tweetler Rektörlüğümüze ve Üniversitemize ait değildir" denildi.
 
Açıklamada, durumun düzeltilmesi için gerekli işlemlerin sürdüğü bildirildi.

ankara-universitesi.jpeg