BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  GÜNCEL

Ankara, Suriyeli muhalifleri 'resmen' kabul etti

Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ile Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Konsey arasındaki ilk resmi görüşme dün Ankara'da gerçekleşti.

Abone ol

Dış işleri bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'deki Esad muhaliflerinin oluşturduğu Suriye Ulusal Konseyi'yle görüştüğü bildirildi.

AFP haber ajansının bildirdiğine göre Davutoğlu ile Suriye Ulusal Konseyi arasındaki ilk resmi görüşme olan buluşma, dün Ankara'da gerçekleşti.

Türk dış işleri yetkilileri görüşmenin detayları hakkında bilgi vermezken Davutoğlu ile SUK temsilcileri arasında Suriye'deki gelişmeler hakkında görüş ve düşüncelerin paylaşıldığı söylendi.

Suriyeli muhaliflerin Ankara ziyareti, Kahire'de düzenlenen Suriye'nin gündem maddesini oluşturduğu Arap Birliği toplantısının ertesinde gerçekleşti.

Toplantı ardından Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, dış işleri bakanı Davutoğlu'nu arayıp toplantı sonuçları hakkında bilgi verdi.

Davutoğlu ile Arabi arasında Suriye Ulusal Konseyi'nin Ankara'da resmen kabul edilmesi hakkında ayrıntılı görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye daha önce Suriyeli muhaliflerin Antalya'da ve İstanbul'da toplantılarına ev sahipliği yapmış, ve Suriye Ulusal Konseyi'nin kuruluşu İstanbul toplantısında ilan edilmişti.

Türkiye, bir süreden beri kendisiyle resmi görüşme talebinde bulunan Suriyeli bazı muhalif gruplar ile temas halindeydi.

Konseyin dünkü görüşmeye dair talebinin de bu çerçevede gündeme geldiği belirtildi.