BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  RAMAZAN

Ankara sahur vakti 29 - 30 Haziran

Ankara sahur vakti ve Ankara imsakiyesi ile Ankara ve çevresi için sahur vakitleri haberimizin detayında bulabilirsiniz. Ankara 29-30 Haziran sahur vakti.

Abone ol

Ankara'da ramazan tüm bereketi ve neşesi ile devam ediyor. Ankara'da pek çok belediye ramazan için özel programlar düzenledi. Şehrin pek yerinde İftar çadırları kuruldu. Belediyenin kurduğu çadırlara Ankaralıların ilgisi büyük.

Ankara sahur vakti ve Ankara imsakiyesi... Ankara'da 30 Haziran günü imsakiyesi şöyle;

İmsak 03:19, Güneş 05:16, Öğle 12:59, İkindi 16:55, Akşam 20:30, Yatsı 22:17 

screenshot_1.20140630000539.jpg 

İSTANBUL SAHUR VAKTİ- TIKLA

Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılı Ramazan imsakiyesi diyanet.gov.tr sitesinde yayınlandı, buna göre Ankara'da 17 saat oruçtutuluyor.

SAHUR SAATLERİ (İMSAK VAKTİ) VE İFTAR SAATİ TÜM İLLER İMSAKİYE 2014 (TIKLAYIN)

Oruç saatleri Ankara'da ilk haftadan sonra kısalmaya başlayacak ve Ramazan Bayramı arefesindeki son gün oruç saat 20:16'da açılacak. 

ANKARA SAHUR VE İFTAR KAÇTA? DİYANET İMSAKİYESİ (2014)

Ankara'da oruç yaz aylarına denk gelmesi ile daha bereketli ve neşeli geçiyor. Oruçlarını park ve bahçelerde açmayı tercih eden Ankaralılar İftar vaktine yakın açık alanları dolduruyor.  Hacı Bayram etrafında Oruçlarını açmak isteyen Ankaralılar ise  ilginç görüntüler oluşturuyor.

Ankara iftar vakti... 30 Haziran Pazar günü imsakiyesi ve Ankara ve çevresi iftar vakitleri ile Ankara imsakiyesi haberimizin detayında.

Ankara'da Ramazan heyecanı sürüyor. Ramazan'ın ilk günü Ankaralılar Hacı Bayram Veli Hazretleri'nin türbesinin yer aldığı Hacı Bayram'da geçirdi. Binlerce vatandaş Hacı Bayram'ın bahçesinde ilk iftarı karşılarken büyük sevinç yaşandı.

Ankara'da 30 Haziran iftar vakti ise saat 20: 30 da Ramazan ayının ilk 6 günü iftar saatinden değişiklik olmuyor.

ankara-imsakiye.jpg 

ALMANYA, FRANSA, İNGİLTERE İFTAR VE SAHUR VAKTİ

Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurberçiler Ramazan ayında ne kadar oruç tutacak belli oldu. Almanya'da ortalama 18 saat oruçlu olacaklar.

Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'da yaşayan gurbetçiler, Türkiye'nin orucunu en geç açan ili Edirne'den bir saat sonra iftar yapacak. 

EN UZUN SÜRE ORUÇ TUTAN ÜLKELER

Coğrafi konumları nedeniyle dünyada en fazla süreyle orucu İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar tutacak. Norveç, Danimarka, İzlanda ve İrlanda gibi ülkelerde oruç süresi neredeyse 19 saati buluyor. Saat 23.00'te orucunu dualarla açacak olan Norveç'te yaşayan bir Müslüman 03.00'da sahuru yapmış olacak.

Angola'da oruç 12 saat sürecek. 2014 FIFA Dünya Kupası'nın sürdüğü Brezilya'da ilk iftar 18.26'da, Arakan'da 18.55'te, Suriye'de 20.03'te, Somali'de 18.07'de, Mısır'da 19.07'de yapılacak.

ramazan-hosgeldin.jpg 

SICAK ORUCA ENGEL Mİ?

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oruç ibadetinin çok değerli olduğunu söyledi.

Güneşin ufuk çizgisindeki yeri doğrultusunda hesaplanan yerel saatlere göre Edirne'nin orucu en geç açan kent olacağını belirten Üzüm, şöyle konuştu:

"Ramazanın sıcak günlere denk gelmesi, oruç ibadetine engel değil. Sıcak aylara rastlanması bir engel teşkil etmez. Afrika'da, Ekvator'a yakın yerlerde oruç tutanlar var. Sıcak da olsa soğuk da olsa orucumuzu etkilemez. Allah'ın emrini yerine getirmek ve yaz ayındaysa yazın, kış ayındaysa kışın günahlardan arınmanın fırsatını iyi şekilde değerlendirmek gerekir."