BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması! Yaralı öyle bir yerde bulundu ki

Ankara'daki patlamada yaralanan ODTÜ'lü öğrencinin sürünerek Kızılay'da bulunan Adalet Bakanlığı ek binası bahçesine gidip bayıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Ankara'daki terör saldırısında yaralanan ve Adalet Bakanlığı ek hizmet binası önünde baygınlık geçiren ODTÜ'lü öğrenci Hasan G, sabah mesaiye gelen bakanlık personeli tarafından fark edilerek hastaneye kaldırıldı.

Patlama sonrasında, Kızılay'da bulunan Adalet Bakanlığı ek binası bahçesine kadar yaralı halde giden 22 yaşındaki ODTÜ 3'üncü sınıf öğrencisi Hasan G., burada baygınlık geçirdi. 

SABAH MESAİYE GELENLER BULDU

Olay yerinden uzaklaştığı için gece saatlerinde fark edilemeyen Hasan G, bakanlık bahçesinde baygın halde sabahladı. Bu sabah mesaiye gelen Bakanlık çalışanları, Hasan G.'yi fark ederek 112 Acil Servis'e haber verdi. Bakanlık personelinden bir kişinin refakatinde Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınan Hasan G.'nin ameliyat edileceği öğrenildi.

Tüm bölgelere bağlayan ve geçiş noktası olan Kızılay her gün binlerce kişiyle dolup taşarken, bugün bomboş görüntüsüyle dikkati çekti

Ankara Kızılay'da dün akşam yaşanan bombalı saldırıda Ankara Altınel Spor Kulübü genç takım kaptanı da yaşamını yitirdi.
Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Takım Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir (18) dün Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Dün Ankara'da yaşanan hain terör saldırısında, Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Takım Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir'in de vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. 1998 doğumlu Özdemir çalışkan, terbiyeli kişiliği ile çevresinde son derece sevilen bir sporcuydu. Dorukhan Yusuf Özdemir'in cenazesi yarın (15.03.2016) kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.

YAŞADIĞINA İNANAMIYOR

Bakanlık görevlisi, Hasan G.'yi buldukları anı şöyle anlattı:

"Adalet Bakanlığı ek binası bahçesinde sabah iş başlangıcında bulduk. Gece zaten karanlık olduğu için güvenlikçiler de fark edememişler. Ambulansa haber verdik, ben de refakat ettim. Şu an durumu iyi. Kendisi bile yaşadığına inanamıyor."

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER TERÖR KURBANI OLDU

ANKARA'daki terör saldırısında bombalı bir aracın patlatılması sonucu hayatını kaybedenler arasında Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can ile kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da bulunuyordu.
Ankaralı olan 20 yaşındaki Nusrettin Can, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi. Ailesi ile birlikte Ankara'da yaşayan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nusrettin Can, hukuk fakültesi öğrerncisi olan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

PATLAMANIN SESİ KORKUNÇTU

Patlamada yaralanan ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan bir başka yaralı Özkan Özbey, taburcu olduktan sonra AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Patlama anında olay yerinden geçtiğini kaydeden Özbey, "Patlamanın sesi, insanların sesi korkunçtu. Çok kötüydü her şey. Terör, insanları öldürmek, insanlığa aykırı bir olay, bir suç, bu olayı ve yapanları lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

OTDÜ'LÜ BERKAY TOPRAĞA VERİLDİ

ANKARA Kızılay'daki bombalı terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler arasında bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Metalurji Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş, Polatlı'da göz yaşlarıyla toprağa verildi.

Berkay'ın babası Rasim Baş Bakan Binali Yıldırım'a sarılıp, 'Terörü bitirin artık' dedi.

Üniversiteli Berkay Baş'ın cenazesi Polatlı Şentepe Mahallesi Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Polatlı şehir mezarlığında toprağa verildi. Berkay'ın babası Rasim Baş, Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde Kısım Amiri olarak çalışıyordu. Rasim-Funda Baş çiftinin en büyük oğlu Berkay'ın dışında Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan Volga ile lise üçüncü sınıf öğrencisi Pelin olmak üzere 3 çocuğu bulunuyor. Acılı haberi alan Baba Rasim Baş, yakınlarıyla birlikte patlamanın olduğu Ankara'ya gitti ve hastanelerde oğlunu aradı. Yakınları, "Gezmediğimiz hastane kalmadı, en son Berkay'ın cenazesini Keçiören Adli Tıp Merkezi'nde bulduk" dediler.