BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.426,06
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması saldırıyı kim yaptı?

Ankara patlaması sonrası herkesin aklında 'Ankara'daki saldırıyı kim yaptı?' sorusu var. Ankara patlamasının failleriyle ilgili ilk açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Abone ol

Ankara'daki kanlı saldırıyı kim düzenledi? Ankara patlaması hangi örgütün işi soruları bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da gündemindeydi.

Ankara saldırısının failleriyle ilgili kesin bir açıklama yapmayan Davutoğlu, saldırı potansiyeli olan örgütleri işaret etti.

Davutoğlu, "DEAŞ, PKK, MLKP, DHKP-C saldırıyı yapma potansiyeli olan örgütler. Soruşturma yürütülüyor. Arkasında hangi örgüt varsa mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

DEAŞ, PKK, MLKP, DHKP-C saldırıyı yapma potansiyeli olan örgütler.

"CANLI BOMBALAR GRUP İÇİNDEYDİ"

Davutoğlu şunları söyledi:

"Herkesin üstünün aranması, alanın aranması, arama alanlarına barikatlar koyulup, içeri girecekler aramalarla alınmıştır. Herhangi bir bomba yerleştirilmesiyle ilgili ön inceleme yapılıyor. Ancak olay güzergahta gerçekleşiyor. Grup içerisine sızmış yada içerisinde bulunan iki kişi canlı bomba olarak henüz arama olmadığı için bir patlama gerçekleştiriyorlar.

DEAŞ, PKK, MLKP, DHKP-C saldırıyı yapma potansiyeli olan örgütler. Soruşturma yürütülüyor. Arkasında hangi örgüt varsa mücadelemiz sürecek."