BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması canlı bomba bakın kim ve nereli çıktı?

ANKARA saldırısı düzenleyen canlı bombanın kimliği tespit edildi. 28 kişinin ölümüne sebep olan canlı bomba Salih Neccar isimli bir kişi. Neccar Suriye uyruklu çıktı.

Abone ol

ANKARA'daki 28 kişinin ölümüne sebep olan kanlı saldırıyı düzenleyen canlı bombanın kimliği belirlendi. Kiraladığı aracı servis otobüslerinin yanında patlatan canlı bomba Suriye uyruklu çıktı. 

Bombalı aracı servis araçlarının üstüne sürerek patlatan terörist olay yerinde parçalanarak can verdi. Emniyet olay yeri inceleme uzmanları patlamada ölen teröristin vücut parçalarından ve parmak izinden kimliğine ulaştı.

28 kişinin ölümüne sebep olan teröristin Salih Necar olduğu belirlendi. Salih Neccar'ın poliste parmak izi kaydı olduğu da ortaya çıktı.

salih neccar kimdir ankara patlamasi canli bomba

ANKARA PATLAMASI CANLI BOMBASI SURİYE UYRUKLU ÇIKTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırının ve saldırganın doğrudan YPG bağlantılı olduğunu açıkladı. Davutoğlu'nun verdiği bilgiye göre Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye'nin Amuda şehrinden. 1992 doğumlu olan Salih Neccar'ın Suriyeli mültecilerle Türkiye'ye girmiş. Teröristin yurda geldiği dönemde parmak izinin alındığı bildirildi. Polis de bu kayıttan kimliğe ulaştı.

İKİZ PLAKA TAKTI

Kanlı saldırıyı düzenleyen canlı bomba olayda İzmir'den kiraladığı Volkswagen scirocco marka bomba yüklü bir aracı kullandı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği araca ikiz plaka taktırdı. Takılan plakanın aynı Bu yöntemle güvenlik tedbirlerini aşan saldırgan, TNT yüklü araçla servis araçlarına çarparak düzeneği infilak ettirdi.