BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,60
ALTIN 2.494,35
HABER /  GÜNCEL

Ankara Keçiören metrosu açıldı Erdoğan'dan müjde!

ANKARA Keçiören Metro açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dönemdeki terör olaylarıyla ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Abone ol

ANKARA Keçiören metro hattı ulaşıma açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde müjdeyi verdi. Metro 15 Ocak tarihine kadar ücretsiz hizmet verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, son dönemde tırmanan terör olaylarıyla ilgili flaş açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından önemli bölümler şöyle oldu;

TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜRÜLMEK İSTENİYOR
"Türkiye terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır ve bu örgütler vasıtasıyla diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Adam gibi k
arşımıza çıkamayanlar, terör örgütleri aracılığıyla canımızı yakmanın hesabı içindeler. Bunların derdi bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek değil, bölgenin kan ve ateş denizine dönüştürülmesidir."

BİRBİRLERİNDEN FARKLARI YOK
Ha PKK ha DEAŞ ha DHKP-C ha FETÖ, hiçbirinin birbirlerden farkı yok. Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmek zorundayız.Türkiye'nin güvenliği Gazintep'te değil Halep'te, Hatay'da değil İdlib'de, Artvin'de değil Batum'da başlar.



BAŞBAKAN YILDIRIM'IN VERDİĞİ BİLGİLER
Metro açılış töreninde Başbakan Binali Yıldırım da konuşma yaptı. Binali Yıldırım, bitmesi 13 yılı bulan Keçiören metrosunun 9 kilometrelik bir hatta sahip olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım metro hattının yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasitede olduğunu söyledi.

AKM-Keçiören arasındaki seyahat süresini 17 dakikaya indiren metro hattında, başlangıçta 6 set (3’lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek. İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu’ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu’na aktarma sağlanacak.

Keçiören’in trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak 9 bin 200 metre uzunluğundaki Keçiören Metrosu, Şehitler (Gazino), Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM istasyonlarından oluşuyor. Keçiören metrosu 15 Ocak 2017 tarihine kadar Ankara halkına ücretsiz olarak hizmet verecek.