BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Ankara kar yağışı başladı hava durumu 5 günlük tahmin fena

ANKARA hava durumu için meteorolojinin beklenen kar tahmini tuttu. 5 günlük haritalı Ankara hava durumu tahminlerine bakıldığında asıl kar yağışı yarın, 12 Aralık çarşamba günü başlayacak ve etkisi artacak. Sıcaklık ise -4 dereceye kadar inecek. Peki yarın Ankara'da okullar tatil olur mu gözler 12 Aralık okullar tatil mi valilik kararında

Abone ol

Ankara hava durumu için meteorolojinin günler öncesinden yaptığı kar uyarısı tuttu ve Ankara'da kar yağışı başladı. 5 günlük haritalı Ankara hava durumu tahminlerine bakıldığında asıl kar yağışı yarın, 12 Aralık çarşamba günü başlayacak. Sıcaklıklar -4 dereceye kadar inecek. Peki yarın yani 12 Aralık çarşamba günü Ankara'da okullar tatil olur mu, gözler Ankara valiliği tatil açıklamasında...

Türkiye'nin kıyı illerinde şiddetli yağmur ve fırtına etkili olurken iç anadolu ve doğu anadolu bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısı geldi. Yarın daha geniş bir bölgede başlayacak olan kar yağışı okulları tatil ettirecek kadar etkili olacak. Meteorolojinin geçtiği rapora göre kar yağışı 3 gün sürecek ve cumaya kadar 30'dan fazla ilde hayatı durduracak. Meteorolojinin yayınladığı kar, fırtına ve şiddetli yağış uyarıları ile kritik illerin 5 günlük hava durumu raporlarını hazırladık.

 OKUL TATİL ETTİRECEK KAR ALARMI : Bugün sadece 6 ilde etkili olan kar yağışı asıl etkisini yarından itibaren gösterecek. Perşembe ve cuma günü de etkili bir şekilde devam edecek olan kar yağışı 3 gün kar boyunca şu illeri etkileyecek : Ankara, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Bolu, Karabük, Kütahya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Van, Siirt ve Şırnak.

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI VERİLEN YERLER : İç anadolu ve doğu anadolu kar yağışı etkisine girerken kıyı illerinde şiddetli yağış ve fırtına var. Bugün Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Kastamonu, Sinop, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde güney yönlerden fırtına (60-90 km/saat) şeklinde rüzgar var. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak , Bartın ve Adıyaman'da ise sel baskınlarına sebep olabilecek yoğunlukta şiddetli yağış görülecek.

3 gün sürecek kar yağışı alarmı Ankara ile 31 ili vuracak okulları tatil ettirecek