BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  GÜNCEL

Ankara hava durumu saatlik tahmin kar bitmedi

ANKARA hava durumu saatlik tahmin meteoroloji yeni açıkladı. Ankara'yı esir alan yoğun kar yağışı hafta boyunca da devam edecek. Sıcaklık değerleri -9'u görecek. Son hava durumu tahmini mgm.gov.tr sitesinde.

Abone ol

ANKARA hava durumu kar bastırdı saatlik hava durumunu meteoroloji açıkladı. Ankara'yı esir alan kar yağışı yeni haftada da devam edecek. Sıcaklık değerleri -9 dereceye kadar düşecek. Peki Ankara'da kar yağışı ne kadar sürecek? Meteoroloji son tahminler bunun cevabını verdi. Ankara'da kar yanışı önümüzdeki haftada aralıklarla yoğun olarak devam edecek.

Peki Ankara'da yarın yani 9 Ocak Pazartesi okullar tatil olur mu? Ankara valiliği'nden gelen henüz resmi bir kar tatili haberi yok. İlerleyene saatlerde gerekli açıklamanın yapılması bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU SAATLİK TAHMİN KAR DEVAM

ANKARA'da kar yağışı yeni haftada devam edecek. 12 Ocak Perşembe gününe kadar kar yoğun kar yağışı devam edecek.

Ankara için saatlik hava durumu tahmini

BU İLLERE YENİ KAR ALARMI!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Afyonkarahisar, Diyarbakır çevreleri ile Kütahya ve Denizli'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de 'de kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.