BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL

Ankara hava durumu haftasonu nasıl?

ANKARA hava durumu aşırı sıcakları haber veriyor. Meteorolojinin Ankara için yaptığı hava durumu raporunda haftasonu ve önümüzdeki hafta yine sıcak.

Abone ol

İZMİR için meteorolojinin hazırladığı son hava durumu raporunda yine aşırı sıcaklar yer alıyor. İzmir haftasonu aşırı sıcakların etkisinde olacak sıcak hava önümüzdeki hafta da terletmeye devam edecek.

Bugün de aşırı sıcaklar mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyredecek. Meteorolojinin cuma günü için yaptığı hava durumu tahmininde bazı iller için verilen sıcaklık dereceleri de şöyle oldu; Bursa 36 derece , Denizli 39 , İzmir 36 derece, Antalya 31, Burdur 37 derece, Ankara 38 dereceyi görecek Eskişehir ise 36 derece, Amasya 38 , Tokat 37 derece, Erzurum 32, Malatya 39 derece, Diyarbakır ve Urfa 42 derece olurken Siirt 43 derece sıcak görecek. 

ANKARA HAVA DURUMU
ANKARA için meteorolojinin son hava durumu tahmininde yağmur görünüyor ancak hava sıcaklığı yine de mevsim normallerinin üzerinde olacak.
ankara-hava-durumu-meteoroloji.20150731153838.jpg
DENİZ SUYU KAYNADI
Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havanedeniyle ısınan deniz suyu da tatilcileri serinletmiyor. Karadeniz'de bazı merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, Ege kıyılarındaki değerleri yakaladı. Kıyılarda, Akdeniz'de 30 dereceyi gören deniz suyu sıcaklıkları, en düşük değerlerin ölçüldüğü Tekirdağ ve Kumköy'de bile 23 dereceye ulaştı.

30 DERECE DENİZ SUYU SICAKLIĞI MI OLUR?
Akdeniz Bölgesi'ndeki Hatay'ın İskenderun ilçesi, son iki günde 30 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak öne çıktı.

Antalya, Finike ve Fethiye'de 29 derece ölçülen deniz suyu sıcaklığı, İzmir, Alanya ve Marmaris'te 28 dereceyi buldu. Bu sıcaklıklar, Anamur, Çeşme, Samsun ve Hopa'da 27, Bodrum, Kuşadası, Sinop ve Trabzon'da 26, Zonguldak'ta 25, Ayvalık'ta 24, Tekirdağ ve Kumköy'de 23 derece oldu. Yurtta etkili sıcak hava dalgasının artacağı ve hafta sonunda da süreceği, bunun da yine deniz suyu sıcaklıklarını etkileyeceği tahmin ediliyor.

44 DERECEYİ GÖSTEREN TERMOMETRE
Termometrelerin 44 dereceyi gösterdiği Edremit Körfezi'nde sıcaktan bunalan vatandaşlar, park ve serin alanları tercih etti.

Sıcak hava nedeniyle vatandaşlar, parklarda ve çimlerin üzerinde serinlemeye çalıştı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçede oturan veya tatil amaçlı gelen vatandaşları mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

44 derece olan hava sıcaklığının artarak devam edeceğini belirten Gençer, şunları kaydetti:

"Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgilere göre bölgemizde etkili olan sıcak hava dalgası etkisini artırarak bu hafta da devam edecek ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesine neden olacak. Vatandaşlarımızın güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca gölgelerde durmaları gerekmektedir."