BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ankara bugün 500 yılda bir olacak afeti yaşandı

Başkent Ankara şiddetli yağışın ardından adeta sele teslim oldu. Mamak ilçesinde caddeler göle dönerken bir kişi sele kapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 'Bugüne kadar yaşanmamış bir afet maydana geldi' dedi.

Abone ol

Ankara Mamak’ta sağanak yağış sele neden oldu. Bir kişi sele kapıldı, 6 kişi yaralandı, sel suları önüne araçları katarak sürükledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ''Bugüne kadar görülmemiş bir afet meydana geldi. Can kaybı yok, 6 kişi yaralandı. Maddi hasar var'' dedi.

3 GÜN DAHA ANİ YAĞIŞLAR YAŞANACAK: NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Anadolu'nun 20 ili için uyarı yapıldığını söyledi. Çalışkan, Ankara'da 3 gün daha ani yağışların yaşanacağını söyledi. 

BAŞKAN TUNA: 500 YILDA BİR OLACAK AFETİ YAŞADIK
Mamak ilçesindeki sel bölgesinde incelemeler yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna,  ''Zararlarının karşılanması konusunda gerekli tespitler yapılıyor, çalışmalar yapılacak. Ankara Boğaziçi Mahallesi'nde yaşandı. Bugüne kadar böyle bir afetle karşılaşılmadı. 500 yılda bir olacak afeti yaşadık. Belediye ekiplerimiz, kaymakamlığımız koordineli bir şekilde vatandaşımızın normal hayatına dönmesi için çalışmalarına devam ediyor'' şeklinde konuştu.." ifadesini kullanan Tuna, hasar tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi. 

Ankara'da Mamak ilçesi dışında sel olayının söz konusu olmadığını vurgulayan Tuna, oluşan zararların telafisi için çalışacaklarını kaydetti.

100'DEN FAZLA ARAÇ SÜRÜKLENDİ: Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, ''Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. 10-15 dakika içerisinde bir afet yaşandı. 100'den fazla araç sürüklendi. Hasarlar tespit edilmeye başlandı'' ifadelerini kullandı.

ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ: Olayda onlarca araç kullanılamaz hale gelirken, bazı araçlarda da hasar meydana geldi. Belediye ve itfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma başlattı.  

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI: Sel nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar, yağmur sularından korunmak amacıyla güvenli yerlere sığındı.

ELEKTRİK TELLERİ TEHLİKE SAÇTI: Yaşanan sel sırasında cadde üzerindeki direklerden kopan elektrik tellerinden kıvılcımlar çıkması, tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu.

Sel mağduru esnaftan Fatih Erdoğan, suyun bir anda geldiğini belirterek, "Yoğun sel araçları sürükledi. İş yerimiz kullanılamaz hale geldi. Yetkililer bölgedeki altyapı sorununu bir an önce çözmeli." diye konuştu.

Başkent'te afetten dehşet görüntüler!...Başkent'te görülmemiş felaket! Yaralılar varBaşkent'te görülmemiş felaket! Yaralılar varBaşkent'te görülmemiş felaket! Yaralılar varHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

BAŞKAN TUNA: 500 YILDA BİR OLABİLECEK AFET

Ankara'nın Mamak ilçesindeki sel felaketinin ardından olay yerinde incelemelerde bulanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Bu bir afet 500 yılda bir olabilecek bir afet. Ankara'nın tarihinde görülmemiş bu bölgede. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Yaralıların hayati tehlikesi yok. Maddi hasar büyük. Meteoroloji tahmininin ötesinde bir yağış oldu. Ankara'da yağış oldu bu bölgede afet oldu. Bunun önlemi olamaz. Böyle bir afet çok kısa bir sürede böyle bir afet ile karşılaşınca ne yapabilirsiniz? Bunun önlemi olacak gibi bir şey değil. Önlemler filan söz konusu değil. Bu bir afet oldu nadir yaşanabilecek bir afet" dedi.

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI: HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise afet ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun. Ciddi bir afet yaşandı. Ankara'nın diğer yerlerinde olmayan bir yağış oldu çok kısa sürede. Araçların ve dükkânların hasarları var. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte buradayız. Tüm ekiplerimiz bir taraftan molozları kaldırırken bir taraftan hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Can kaybımız yok hamd olsun. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

‘ALT YAPI İLE İLGİSİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’

Bunun alt yapı sorunu ile ilgili olmadığını ifade eden Akgül, "Buranın alt yapı ile ilgili çok geniş çaplı alt yapı mazgalları yapılmıştı. Ama bu afet dediğim gibi 80'li yıllarda olmuştu. Ondan sonraki çalışmalar yapılmıştı ama çok kısa sürede bu kadar olması bunun alt yapı ile ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Onun tespitine bakılacaktır. Eksik yerler varsa onlar tamamlanır ama alt yapı ile ilgili bir hadise değil" diye yanıt verdi.