BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  POLİTİKA

Ankara Belediye Başkanlığı seçimi meclis oy dağılımı nasıl?

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi saat 15.00'da yeni başkan kim sorusunun yanıtını verecek. Peki Ankara büyükşehir belediye meclisi dağılımı nasıl, Mustafa Tuna ilk turda seçilir mi?

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Melih Gökçek'in yerine AK Parti Mustafa Tuna'yı aday yaptı. Ankara Belediye Meclisi bugün toplanarak başkanı seçecek. Peki başkan seçilmek için kaç oy gerekiyor, AK Parti, CHP ve MHP oy dağılımı mecliste nasıl?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde yeni başkanın belirlenmesi için ilk 2 tur oylamada üye tam sayısının üçte 2 çoğunluğunun oyu gerekiyor. Bu iki turda başkan seçilemezse 3. turda salt çoğunluk yeterli oluyor. Bu olmadığı taktirde ise en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Oyların eşitliği durumunda kura çekiliyor.

Mustafa Tuna eşi kimdir aslen nereli? Ankara Belediye başkanı

Ankara Belediye Meclisi üye dağılımı : Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 140 üye bulunuyor. Bu üyelerin partilere göre dağılımı şöyle: AK Parti 100 (Melih Gökçek ile birlikte), CHP 21, MHP 15, Bağımsız 3, BBP 1.

Yeni Ankara Belediye Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu? İşte adaylar