BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,11
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Angelina Jolie yeni filmi ile geliyor

Angelina Jolie’nin yapımcılığını üstlendiği Afganistanlı küçük bir kızın Taliban'ın katı kuralları içerisinde verdiği mücadeleyi anlatan 'Pervane' adlı animasyon filmi yakında sinemalarda olacak.

Abone ol

Angelina Jolie’nin yapımcılığını üstlendiği ön gösterimi 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde yapılacak olan "Pervane" Afganistanlı küçük bir kızın Taliban'ın katı kuralları içerisinde verdiği mücadeleyi anlatıyor. 90. Oscar Ödülleri'nde En iyi animasyon dalında aday olan yapım çok yakında sinemalarda!

PERVANE
11 yaşındaki Pervane ailesiyle birlikte Afganistan Kabil’de savaştan zarar görmüş küçük bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Pervane Taliban’ın sıkı kuralları altında, babasının para kazanmak için pazar yerinde insanların mektuplarını yazdığı ve okuduğu hikayeleri dinleyerek büyür. Bir gün babası tutuklanır ve Pervane’nin hayatı sonsuza dek değişir. Kadınların erkekler olmadan evlerinden çıkmalarına izin verilmediği bu zamanda ailesinde para kazanacak ve yiyecek alışverişi yapacak hiç kimse kalmaz. Pervane ailesine yardım edebilmek için saçlarını kestirmeye ve erkek kılığına bürünmeye karar verir. Başörtüsü olmadığı için zaten tehlike altında olan Pervane babasını kurtarmanın yolunu bulmayı kafasına koymuştur. Pervane filmi kadınların baskı karşısında güçlenmelerini ve hayallerini anlatan, Afganistan’ın tarihini ve güzelliğini görebileceğimiz mükemmel bir hikayeyi anlatıyor.