BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  DÜNYA

Angela Merkel'den Türkiye'ye İncirlik resti!

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İncirlik'i görüştü. Erdoğan'ın gezisini izleyen Hadi Özışık görüşme öncesi rest çeken Merkel'in buluşmada ne istediğini aktardı.

Abone ol

BRÜKSEL'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Karargah Binası'nda Almanya Başbakanı Merkel ile planlanan toplantısını gerçekleştirdi. Görüşmenin perde arkasından sızan bilgileri Erdoğan'ın NATO zirvesini izleyen İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'deki en önemli ve dikkat çeken görüşmesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile oldu. Kritik buluşma öncesi Alman milletvekillerine İncirlik ziyaretine izin verilmemesini değerlendiren Merkel, mevcut durumun devamı halinde İncirlik'ten ayrılmak zorunda kalacaklarını söyledi.


MERKEL : ERDOĞAN'A AÇIKÇA SÖYLEYECEĞİM


Angela Merkel, Erdoğan ile buluşmaya girmeden hemen önce "Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede, bizim için bunun kaçınılmaz olacağını açıkça söyleyeceğim. Çünkü biz bir parlamento ordusuna sahibiz. Askerlerimizin Federal Meclis üyeleri tarafından ziyaret edilebilmeleri gerekir. Aksi takdirde İncirlik'i terk etmek zorundayız" demişti.

Erdoğan ve Merkel, Suriye'deki son durumun yanı sıra, Almanya'nın FETÖ'cü teröristleri iade etmeyerek sığınma vermesi ve Alman vekillerin izin verilmeyen İncirlik ziyaretleri konularını görüştüler. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

MASADAKİ İKİ KONU BİRİ İNCİRLİK

Erdoğan ile Merkel'in kritik görüşmesinde masaya İncirlik Üssü geldi. Merkel Alman vekillerin İncirlik ziyaretine izin verilmesini istedi.

Erdoğan - Merkel buluşmasında masaya gelen bir diğer konu da tutuklu Deniz Yücel'in durumu oldu. Alman Başbakanlık ofisinden görüşmeyle ilgili yayımlanan açıklamada ise, "Şansöyle, tutuklu bulunan Alman vatandaşları için hukuk devletine uygun muamele yapılmasını dile getirdi ve özellikle de Deniz Yücel'in salıverilmesini talep etti" ifadeleri kullanıldı.